Ειδήσεις

Τα ρωσικά κανόνια επισπεύδουν τις υποχρεωτικές εξαγορές υπερ-δανεισμένων ξενοδοχείων

Οι πτωχεύσεις Ρώσων τουρ οπερέιτορ, με αποκορύφωμα τον labirint, που είχε μεγάλο πρόγραμμα στην Ελλάδα, έχουν και μια “αθέατη”, επί του παρόντος, πλευρά. Για αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες επιβαρύνονται ήδη με υψηλό δανεισμό, και είχαν εστιάσει στη ρωσική αγορά, τα ρωσικά κανόνια φαίνεται ότι θα αποτελέσουν το “κύκνειο άσμα” τους, καθώς το “άνοιγμα” μεγαλώνει και οι δανειοδότριες τράπεζες δεν πρόκειται να συνεχίσουν την πολιτική της ανοχής.

Στην αγορά ακούγονται ήδη ονόματα ξενοδοχειακών μονάδων, που θα βρεθούν στο απόλυτο “κόκκινο”.

Προφανώς, οι τράπεζες θα εξωθήσουν σε υποχρεωτικές εξαγορές και σε τιμές, που είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι επενδυτές (κυρίως ξένοι). Οπώς πληροφορούμαι, από ξένα επενδυτικά funds, δίπλα σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, που εν δυνάμει θα βρεθεί προς πώληση, έχει κατατεθεί συγκεκριμένο νούμερο αγοράς, το οποίο, βεβαίως, απέχει πολύ από τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών.

Γνωστό fund, μάλιστα, έχει καταλογο με 100 ξενοδοχεία, που το ενδιαφέρουν, με σειρά προτεραιότητας, για να αποκτήσει κάποια από αυτά.
Η αίσθηση τραπεζικών παραγόντων είναι ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα θερμός στο μέτωπο των εξαγορών. Και επαναλαμβάνω: πολλές θα είναι υποχρεωτικές…

tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου