Ειδήσεις

Εκτεταμένοι έλεγχοι σε σκάφη αναψυχής

Αμείωτοι συνεχίζονται οι εκτεταμένοι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα σε σκάφη αναψυχής, ακόμη και εν πλω, με στόχο τη διαπίστωση παραβάσεων.

Κοινούς – διακλαδικούς ελέγχους πραγματοποιεί η Οικονομική Αστυνομία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, σε επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής με σκοπό τη διαπίστωση παραβάσεων, που σχετίζονται με τη φορολογική, ασφαλιστική, τελωνειακή, εργατική και ναυτιλιακή νομοθεσία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες (7-8-2014) κατά τη διάρκεια κοινής συντονισμένης επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, με τη συνδρομή περιπολικού πλοιαρίου του Λιμενικού, σε 5 σκάφη αναψυχής, τα οποία βρίσκονταν εν πλω στην Αττική.
Στο πλαίσιο των ελέγχων ελήφθησαν τα απαραίτητα στοιχεία (ναυτιλιακά πιστοποιητικά και έγγραφα), με σκοπό τη διενέργεια ολοκληρωμένου φορολογικού και ασφαλιστικού ελέγχου.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, θα ερευνηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ελεγχόμενων σκαφών, η ασφάλιση των πληρωμάτων καθώς και το νόμιμο της εισαγωγής των σκαφών στην Ελλάδα.

Συναφείς έλεγχοι διακλαδικού χαρακτήρα θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Πηγή: euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου