Ειδήσεις

Σε δίκη η 77χρονη που ήθελε να γίνει… 67 ετών!

Ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Κω θα εκδικαστεί την Παρασκευή η υπόθεση με κατηγορούμενη για απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικού, που υπηρετεί στο ΑΤ Καλύμνου και πλαστογραφία, μια 77χρονη Ελληνογαλλίδα κάτοικο του νησιού.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η 77χρονη επεδίωξε να εκδώσει νέα ταυτότητα και να αλλάξει την εμφανιζόμενη σ’ αυτήν ηλικία της, κατά 10 έτη!!
Προανακρινόμενη η 77χρονη υποστήριξε ότι ήθελε να επωφεληθεί ευεργετικής νομοθεσίας για συνταξιούχους από τη χώρα καταγωγής της.
Η 77χρονη, χήρα και μητέρα ενός 35χρονου με ειδικές δεξιότητες, προέρχεται από μια εξαιρετικά εύπορη οικογένεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώπιον του δικαστηρίου δεν θα επιμείνει σε όσα ισχυρίστηκε προανακριτικώς. Πιο συγκεκριμένα η 77χρονη φέρεται να ισχυρίζεται πλέον ότι πρόκειται για μια απερίσκεπτη κίνηση από μέρους της, εξαιτίας της φιλαρέσκειάς της και του γεγονότος ότι είναι επί μακρόν χρονικό διάστημα μόνη.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η 77χρονη παρουσιάστηκε στο ΑΤ Καλύμνου και προσκόμισε, μεταξύ άλλων δικαιολογητικών για την έκδοση νέας ταυτότητας, λόγω απώλειας και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης στο οποίο εμφανιζόταν με ηλικία 67 ετών, αντί του ορθού 77.
Κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων της, ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι το πιστοποιητικό ήταν πλαστό και η 77χρονη του παρέδωσε έναν φάκελο με 15.000 ευρώ προκειμένου να κάνει τα “στραβά μάτια”.
Η πλαστογραφία του εγγράφου ήταν οφθαλμοφανής, ενώ περαιτέρω όταν διαπιστώθηκε η πραγματική ηλικία της, από τον έλεγχο στο σύστημα ταυτοτήτων, η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη.
Σημειώνεται ότι δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να χρησιμοποιήσει την ταυτότητα που την εμφάνιζε μικρότερη στη Γαλλία για λόγους συνταξιοδότησης αφού τα στοιχεία της είναι ήδη καταχωρημένα στη χώρα μετά τον γάμο της με Γάλλο.

Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρίσταται ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Κουζουκάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου