«Φόρμουλα» για την διεκπεραίωση της καταβολής οφειλής του Δήμου Ρόδου ύψους 40.000 ευρώ περίπου στον πρώην δήμαρχο Πεταλουδών κ. Μιχάλη Κορδίνα αναζητεί η δημοτική αρχή.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών του Δήμου Ρόδου κ. Ν. Τσουκαλάς εξετάζει το ενδεχόμενο να εισηγηθεί αρμοδίως στην οικονομική επιτροπή την άμεση καταβολή του ποσού, που είναι άμεσα απαιτητό, από τον κ. Κορδίνα ύψους 19.000 ευρώ αρχικώς, για την εξόφληση οφειλών της δημοτικής αρχής από αντιμισθίες που δεν είχε εισπράξει ως δήμαρχος του καποδιστριακού Δήμου Πεταλουδών.
Η δημοτική αρχή φέρεται να αναγνωρίζει την οφειλή αλλά αδυνατεί εξαιτίας περιορισμών στο δημόσιο λογιστικό να την καταβάλει άμεσα.

Επιχειρήθηκε μόλις πρόσφατα η πληρωμή της μέσω εκδόσεως διαταγής πληρωμής από τον κ. Κορδίνα αλλά το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την υπ΄αριθμ. 401/2014 απόφασή του απέρριψε το αίτημα για τυπικούς λόγους.
Στο μεταξύ μείζον θέμα έχει ανακύψει στη ΔΕΥΑΡ εξαιτίας της αδυναμίας της να καταβάλει άμεσα οφειλές της από την προμήθεια καυσίμων από την εταιρεία ΕΚΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η δημοτική επιχείρηση προχώρησε σε απευθείας προμήθειες καυσίμων από την εταιρεία ΕΚΟ με την οποία είχε σύμβαση η οποία είχε λήξει.
Τα έτη 2011 και 2012 έγιναν έτσι απευθείας προμήθειες καυσίμων διότι δεν είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαγωνιστική διαδικασία.

Η μια από τις δαπάνες που υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ κρίθηκε παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω ύψους, με αποτέλεσμα η εταιρεία να απαιτήσει την καταβολή του ποσού των 34.000 ευρώ με την έκδοση διαταγής πληρωμής.
Στο μεσοδιάστημα της ένδικης διαφοράς μετά την πραγματοποίηση διεθνούς διαγωνισμού η ΕΚΟ επελέγη ως ανάδοχος του έργου και απαιτεί πλέον την ικανοποίηση των οφειλών προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα διακόψει την τροφοδοσία με καύσιμα της ΔΕΥΑΡ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ