Τοπικές Ειδήσεις

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν οι αφίξεις στη Ρόδο

Δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα η Ρόδος από τις ακυρώσεις πτήσεων που «ταλαιπωρούν» αεροδρόμια της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας και σκληρών lockdowns, ο κόσμος έχει όλο και μεγαλύτερη διάθεση να ταξιδέψει. Η έλλειψη εργαζομένων εντός των αεροδρομίων και άλλα οργανωτικής φύσης προβλήματα έχουν προκαλέσει κυριολεκτικά χάος στα αεροδρόμια παγκοσμίως. Μεγάλη ταλαιπωρία με ακυρώσεις πτήσεων, καθυστερήσεις και αναμονή σε ουρές επικρατεί σε πολλά αεροδρόμια παντού στον κόσμο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται σε αυτά της Βρετανίας.
Στη Ρόδο δεν έχει ακόμη φανεί ο αντίκτυπος αυτής της κατάστασης. Πέρα από καθυστερήσεις κάποιων πτήσεων και μεμονωμένες ακυρώσεις (μία-με δύο), δεν έχουν καταγραφεί άλλα προβλήματα. Αντίστοιχα, στην Ισπανία και στις Κανάριες Νήσους ο αριθμός των καθυστερημένων πτήσεων και των ακυρώσεων είναι ήδη μεγάλος και βαίνει αυξανόμενος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στον αερολιμένα «Διαγόρας», οι καθυστερήσεις και οι όποιες μέχρι στιγμής ακυρώσεις πτήσεων, έχουν να κάνουν με προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αεροδρόμια αφετηρίας των πτήσεων.
Σε κάθε περίπτωση, οι ρυθμοί τουριστικών αφίξεων στη Ρόδο αυξάνονται διαρκώς. Τις Κυριακές ο «Διαγόρας» δέχεται περισσότερες από 100 πτήσεις ενώ το φράγμα των 100 πτήσεων τείνει να σπάσει και τα Σάββατα. Αντίστοιχα, αυξημένη είναι η κίνηση στον αερολιμένα Ρόδου από Τετάρτη έως Παρασκευή και όσο οδεύουμε προς την υψηλή τουριστική περίοδο, δεν αποκλείεται να δέχεται το νησί περισσότερες από 100 πτήσεις τσάρτερ και τις καθημερινές.
«Η πορεία της τουριστικής σεζόν είναι μέχρι στιγμής ανοδική. Η ροή των αφίξεων παρουσιάζει αυξητικές τάσεις από όλες σχεδόν τις αγορές ενώ και οι πληρότητες των πτήσεων τσάρτερ είναι πλέον υψηλές», δήλωσε στη «δ» ο αερολιμενάρχης Ρόδου κ. Σπύρος Δεληγιάννης.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο διακινήθηκαν μέσω του «Διαγόρας» 303.000 αλλοδαποί επισκέπτες, αριθμός αυξημένος κατά 5% σε σύγκριση με το Μάιο του 2019, ενώ και τον Απρίλιο η τουριστική κίνηση σημείωσε αύξηση της τάξης του 8% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα της σεζόν του 2019, προ πανδημίας. Δεν αποκλείεται και τον Ιούνιο να καταγραφεί αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου