ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το οπλοστάσιο του ξενοδόχου

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
οπλοκατοχή
  • Εκτός των άλλων πολ­λών, κα­τη­γο­ρεί­ται και για εν­δο­οι­κο­γε­νεια­κή βία

Για το με­ση­μέ­ρι της Τε­τάρ­της ανα­βλή­θη­κε χθες από το Αυ­τό­φω­ρο Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Ρόδου η εκ­δί­κα­ση υπό­θε­σης με κα­τη­γο­ρού­με­νο για εν­δο­οι­κο­γεια­κή βία, πα­ρά­νο­μη οπλο­φο­ρία και οπλο­κα­το­χή, κα­το­χή εκρη­κτι­κών και εμπο­ρία όπλων, έναν 57χρονο Καρ­πά­θιο ξε­νο­δό­χο, που συ­νε­λή­φθη στη Ρόδο το Σάβ­βα­το, μετά από επι­χεί­ρη­ση των αστυ­νο­μι­κών της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου, με ολό­κλη­ρο οπλο­στά­σιο, που πε­ριε­λάμ­βα­νε ακόμη και εκρη­κτι­κή ύλη ΤΝΤ!!

Ο 57χρο­νος αφέ­θη­κε χθες ελεύ­θε­ρος με την απα­γό­ρευ­ση να πλη­σιά­ζει τη ξε­νο­δο­χεια­κή μο­νά­δα, ιδιο­κτη­σί­ας του, στην οποία δια­μέ­νουν η σύ­ζυ­γος και τα πέντε τους παι­διά.

Η έρευ­να σε βάρος του 57χρο­νου ξε­κί­νη­σε αρ­χι­κώς για εν­δο­οι­κο­γε­νεια­κή βία μετά από μή­νυ­ση της συ­ζύ­γου του και τριών παι­διών του, δύο κο­ρι­τσιών και ενός αγο­ριού (τα δύο είναι ανή­λι­κα) με την οποία υπο­στή­ρι­ζαν ότι χει­ρο­δί­κη­σε σε βάρος τους.

Ο κα­τη­γο­ρού­με­νος, σύμ­φω­να με τα όσα κα­ταγ­γέλ­θη­καν σε βάρος του είναι ιδιαί­τε­ρα βί­αιος και βρί­σκε­ται ήδη σε διά­στα­ση με την οι­κο­γέ­νειά του, έχο­ντας εξω­συ­ζυ­γι­κή σχέση με μια αλ­λο­δα­πή, ηλι­κί­ας 24 ετών.

Στο πλαί­σιο της ίδιας έρευ­νας, στους αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου, πε­ρι­ήλ­θαν πλη­ρο­φο­ρί­ες σύμ­φω­να με τις οποί­ες ο 57χρο­νος εμπο­ρεύ­ε­ται πα­ρά­νο­μα όπλα και εκρη­κτι­κές ύλες του­λά­χι­στον στα τε­λευ­ταία δύο χρό­νια.

Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες ανέ­φε­ραν ότι τα όπλα τα προ­μη­θεύ­ε­ται από άτομο που βρί­σκε­ται στην Κρήτη, αγνώ­στων στοι­χεί­ων, τα οποία αρ­χι­κά απο­κρύ­πτει σε χώ­ρους κα­τοι­κί­ας του και στη συ­νέ­χεια αφού βρει πε­λά­τες στην πε­ριο­χή της Ρόδου τα πουλά, απο­κο­μί­ζο­ντας με­γά­λα χρη­μα­τι­κά ποσά.

Την 08.40 ώρα του Σαβ­βά­του, οι αστυ­νο­μι­κοί τον εντό­πι­σαν στην πε­ριο­χή “Μή­δεια” να κι­νεί­ται με κα­τεύ­θυν­ση προς τους Αγί­ους Απο­στό­λους, οδη­γώ­ντας ένα αυ­το­κί­νη­το μάρ­κας Lancia.

Oι αστυ­νο­μι­κοί τον ακι­νη­το­ποί­η­σαν και τον προ­σή­γα­γαν. Σε έρευ­να, που διε­νερ­γή­θη­κε στο αυ­το­κί­νη­το βρέ­θη­κε μία με­ταλ­λι­κή αση­μέ­νια βα­λί­τσα η οποία ήταν κλει­δω­μέ­νη με εν­σω­μα­τω­μέ­νη κλει­δα­ριά, που έφερε αριθ­μη­τι­κό συν­δυα­σμό απα­σφά­λι­σης.

Όταν τον κά­λε­σαν να ανοί­ξει την βα­λί­τσα, αυτός αρ­νή­θη­κε λέ­γο­ντας ότι δεν γνω­ρί­ζει τον συν­δυα­σμό και τους ανέ­φε­ρε ότι η βα­λί­τσα πε­ριεί­χε δύο πι­στό­λια.

Οι αστυ­νο­μι­κοί απα­σφά­λι­σαν την βα­λί­τσα και βρή­καν 20 κου­τιά με πε­νή­ντα φυ­σίγ­για το κα­θέ­να, των 7,65 browning, 8 φυ­σίγ­για των 9mm, 20 φυ­σίγ­για των 7,65 mm, 4 κε­νούς κά­λυ­κες των 7,65 mm, μία δερ­μά­τι­νη εσω­τε­ρι­κή θήκη πι­στο­λιού χρώ­μα­τος καφέ, ένα βρα­δύ­καυ­στο φι­τί­λι μή­κους 1.80 μέ­τρων, μία ασύρ­μα­τη κά­με­ρα με δύο δέ­κτες, ένα πι­στό­λι μάρ­κας CZ των 7.65 χι­λιο­στών με γε­μι­στή­ρα κενού πε­ριε­χο­μέ­νου, ένα πι­στό­λι μάρ­κας WALTER των 7,65 χι­λιο­στών με μία γε­μι­στή­ρα n οποία έφερε πέντε φυ­σίγ­για, ένα Δελ­τίο Αστυ­νο­μι­κής Ταυ­τό­τη­τας άλλου ατό­μου, κο­σμή­μα­τα και διά­φο­ρα μπι­ζού.

Σε σω­μα­τι­κή έρευ­να που του έγινε βρέ­θη­κε και κα­τα­σχέ­θη­κε το χρη­μα­τι­κό ποσό των 1.060 ευρώ.

Έπει­τα από έρευ­να στο γρα­φείο που δια­τη­ρεί στο ξε­νο­δο­χείο ιδιο­κτη­σί­ας του, βρέ­θη­κε εντός ντου­λά­πας μία με­ταλ­λι­κή αση­μέ­νια βα­λί­τσα η οποία πε­ριεί­χε ένα πι­στό­λι μάρ­κας «RECK» μο­ντέ­λο 92 F άνευ αριθ­μού μετά της γε­μι­στή­ρας του, ένα πε­ρί­στρο­φο μάρ­κας «SM Defense», 300 φυ­σίγ­για μάρ­κας «MAGTECH» 9mm Luger, 16 φυ­σίγ­για των 9mm, 77 φυ­σίγ­για των 7,75 mm, 5 κά­λυ­κες με την έν­δει­ξη «32 S.W», 31 κά­λυ­κες των 7,65 mm, 5 φυ­σίγ­για με την έν­δει­ξη «32 S.W», 1 φυ­σίγ­γιο των 9mm, 1 φυ­σίγ­γιο με την έν­δει­ξη «43», 1 βο­λί­δα, ένα κομ­μά­τι εκρη­κτι­κής ύλης «Τ.Ν.Τ.» βάρου 200 γρ., ένα κομ­μά­τι εκρη­κτι­κής ύλης «Τ.Ν.Τ.», βά­ρους 185 γρ. και μια νάι­λον συ­σκευα­σία με κα­θα­ρι­στι­κά όπλων.

Εξε­τα­ζό­με­νος ο κα­τη­γο­ρού­με­νος απο­δέ­χτη­κε τις κα­τη­γο­ρί­ες για την κα­το­χή των όπλων και την οπλο­φο­ρία, ενώ αρ­νή­θη­κε ότι τα εμπο­ρεύ­ε­ται.

Συ­γκε­κρι­μέ­να, ανέ­φε­ρε ότι τα όπλα και μέρος των φυ­σιγ­γί­ων, που βρέ­θη­καν στην βα­λί­τσα εντός του οχή­μα­τος, τα αγό­ρα­σε το 2012 στην Κάρ­πα­θο από άτομο το οποίο κα­τα­νό­μα­σε ένα­ντι του χρη­μα­τι­κού ποσού των τρια­κο­σί­ων ευρώ το κα­θέ­να. Από το ίδιο άτομο προ­μη­θεύ­τη­κε και τους δυο κύ­βους (εκρη­κτι­κά) που βρέ­θη­καν στο γρα­φείο του. Τα υπό­λοι­πα φυ­σίγ­για, όπως ανέ­φε­ρε τα αγό­ρα­σε τον προη­γού­με­νο χρόνο από άγνω­στα σε αυτόν άτομα ένα­ντι του ποσού των 300 ευρώ. Τα υπό­λοι­πα όπλα, που βρέ­θη­καν στο γρα­φείο του ξε­νο­δο­χεί­ου ανέ­φε­ρε ότι είχε αγο­ρά­σει στην Κάρ­πα­θο από άτομο που κα­το­νό­μα­σε μαζί με φυ­σίγ­για ένα­ντι του χρη­μα­τι­κού ποσού των εκα­τόν πε­νή­ντα ευρώ το κα­θέ­να.

Ση­μειώ­νε­ται ότι ο κα­τη­γο­ρού­με­νος φέ­ρε­ται να φέρει τρία τραύ­μα­τα στο ένα του πόδι από πυ­ρο­βο­λι­σμούς τα οποία όπως υπο­στη­ρί­ζει προ­κλή­θη­καν κατά την πα­ρα­μο­νή του στην Αμε­ρι­κή, όταν είχε πέσει θύμα λη­στεί­ας.

Οι αστυ­νο­μι­κοί διε­ρευ­νούν τη δρα­στη­ριό­τη­τά του, ενώ τα πει­στή­ρια έχουν απο­στα­λεί προς έλεγ­χο στη Διεύ­θυν­ση Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του πα­ρί­στα­ται ο δι­κη­γό­ρος κ. Μηνάς Τσέρ­κης, και ως συ­νή­γο­ρος πο­λι­τι­κής αγω­γής η δι­κη­γό­ρος κ. Βάσια Πα­πα­γε­ωρ­γί­ου.

Ση­μειώ­νε­ται ότι στο πλαί­σιο της ίδιας έρευ­νας διε­νερ­γή­θη­κε έρευ­να σε χώρο που βρί­σκε­ται στην Εθνι­κή Οδό Σπόων Ολύ­μπου, ιδιο­κτη­σί­ας του αδελ­φού του, στον οποίο βρέ­θη­καν τρείς κα­ρα­μπί­νες μάρ­κας Benelli, Remington και Ythaka για τις οποί­ες δεν υπήρ­χαν οι νό­μι­μες άδειες κα­το­χής.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.