Αθλητικά

Σεμινάριο στην Κάλυμνο από τον Πρωτέα

Μια ακόμη αξιέπαινη και πολύ χρήσιμη πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Μιχάλης Γλυνάτσης, προπονητής κολύμβησης του Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου «Πρωτέας».

Το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαΐου, από τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι στην παραλία της γέφυρας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε γονείς και παιδιά προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα βιωματικό σεμινάριο που στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης πνιγμών και τραυματισμών.

Η 11η Μαΐου έχει κηρυχθεί Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών και ο Μιχάλης Γλυνάτσης σκέφτηκε να την «τιμήσει» προσφέροντας στους συμπατριώτες του πολύτιμες συμβουλές.

Συμβουλές που σώζουν ζωές αν αναλογιστεί κανείς πως ο πνιγμός εξακολουθεί να αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα τους καλοκαιρινούς μήνες στα παιδιά έως 18 ετών. Συνήθως, οι ηλικίες που πλήττονται περισσότερο είναι εκείνες κάτω των 5 ετών.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, σε κάθε τέσσερα παιδιά που έχουν κινδυνεύσει να πνιγούν, το ένα –δυστυχώς– πνίγεται. Τα παιδιά, μπορούν, από μικρή ηλικία, να εκπαιδευτούν ώστε ν’ αναγνωρίζουν τους κινδύνους. Αλλά, και οι γονείς, οφείλουν να λαμβάνουν κάποια προληπτικά μέτρα για ν’ αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 2018, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας, καταγράφηκαν 413 θάνατοι στη θάλασσα από διάφορες αιτίες, ενώ το 2017 ήταν 357.

Ο Μιχάλης Γλυνάτσης καλεί όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το ανοιχτό βιωματικό σεμινάριο να πάρουν μαζί τους μαγιό και πετσέτα καθώς και ότι  θα έπαιρναν αν ήταν να περάσουν μια μέρα στην παραλία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου