Αθλητικά

Ο απολογισμός του Πρωτέα Καλύμνου το 2023!

Ο Πρωτέας Καλύμνου κάνει τον απολογισμό του 2023 και με ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής: ”Με την εκπνοή του 2023 ο Πρωτέας Ναυταθλητικός Ομιλος Καλύμνου, ως σύλλογος που δραστηριοποιείται μόνο εποχιακά, παρουσιάζει τον απολογισμό της παρουσίας του στο ετήσιο Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα Συλλόγων θάλασσας, το οποίο διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο. Από την ίδρυση του το 2018 μέχρι σήμερα, με 4 συμμετοχές σ’ αυτό το πρωτάθλημα, κατάφερε να συγκεντρώσει τον αστρονομικό αριθμό 265 μεταλλίων εκ των οποίων 98 Χρυσά, 126 Ασημένια και 41 Χάλκινα.
Με τον ίδιο αριθμό συμμετοχών σ’ αυτό το πρωτάθλημα, ο άλλος ενεργός σύλλογος της Καλύμνου κατέκτησε 67 μετάλλια, εκ των οποίων 16 Χρυσά, 26 Ασημένια και 23 Χάλκινα. Αυτή η συγκομιδή του Πρωτέα ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τις συνολικές επιδόσεις του ιστορικού σωματείου του Ναυτικού Ομίλου Καλύμνου, το οποίο ιδρύθηκε το 1960 και διαλύθηκε το 2018, συμμετείχε σ’ αυτό το πρωτάθλημα 9 φορές και κατέκτησε 205 μετάλλια, εκ των οποίων 70 Χρυσά, 63 Ασημένια και 72 Χάλκινα. Με 5 λιγότερες συμμετοχές και 60 περισσότερα μετάλλια από τον Ναυτικό Ομιλο Καλύμνου, ο Πρωτέας Ν.Ο.Καλύμνου, είναι ο μόνος σύλλογος στην ιστορία του υγρού στίβου της Καλύμνου, ο οποίος έχει καταφέρει να κατακτήσει Κύπελλο κατηγοριών στο Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα.
Το 2019 κατέκτησε το Κύπελλο στις κατηγορίες των Παίδων ΠΠΑ ΠΠΒ, ενώ το 2023 κατέκτησε το κύπελλο στην κατηγορία των Εφήβων, αλλά και των Κορασίδων ΠΚΑ ΠΚΒ. Οι επιδόσεις αυτές δεν ξέφυγαν της προσοχής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, η οποία σε σχετικό άρθρο στο περιοδικό της Ομοσπονδίας συμπεριέλαβε τον Πρωτέα ως «πρωταγωνιστή» αυτού του πρωταθλήματος, ανάμεσα στους συλλόγους που έχουν κατακτήσει κύπελλο κατηγοριών
Διοίκηση, προπονητές και αθλητές δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχθούν την νέα προπονητική χρονιά και να βιώσουν μοναδικές αθλητικές στιγμές. Με ειλικρίνεια προς γονείς και αθλητές, με πειθαρχία, πάθος και ενθουσιασμό, με ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση όλων και επιβράβευση της προσπάθειας, η προπονητική ομάδα του Πρωτέα είναι έτοιμη να υποδεχθεί καινούργιους αθλητές, οι οποίοι θέλουν να έχουν στόχους, κατακτώντας τους σταθερά και συστηματικά, αθλητές οι οποίοι δε θα ενδιαφέρονται μόνο για τη στιγμή, την εικόνα την εντύπωση και δε θα προπονούνται από υποχρέωση, αλλά από επιλογή τους

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου