Τοπικές Ειδήσεις

«Πως θα λειτουργήσει το ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης χωρίς ακτινολόγο;»

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για το πρόβλημα λειτουργίας του ακτινοδιαγνωστικού μηχανήματος στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης.

Όπως είναι γνωστό, στη Σύμη μεταφέρθηκε πριν από ένα περίπου μήνα ένα νέο ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα για να εγκατασταθεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι το μηχάνημα δεν μπορεί να λειτουργήσει, αφού δεν υπάρχει ακτινολόγος, ενώ και ο χώρος στον οποίο θα εγκατασταθεί είναι ακατάλληλος για τη λειτουργία ενός ακτινοδιαγνωστικού μηχανήματος αφού οι τοίχοι του δωματίου δεν είναι προστατευμένοι, ώστε να απορροφάται η ακτινοβολία και να μην μπορεί να διαχέεται στους άλλους χώρους.

Επισημαίνει ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να δει κατά προτεραιότητα το πρόβλημα, αφού προέχει να λειτουργήσει το ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στο νησί και όχι να περιπέσει σε αχρηστία.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να τοποθετηθεί ακτινολόγος για να λειτουργήσει το νέο ακτινοδιαγνωστικό ηλεκτρονικής απεικόνισης, αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο χώρο στον οποίο στεγάζεται προκειμένου να απορροφάται η ακτινοβολία.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού μηχανήματος στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης»

Κύριε Υπουργέ,

Στη Σύμη μεταφέρθηκε, πριν από ένα περίπου μήνα, ένα νέο ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα για να εγκατασταθεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης.

Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αφού δεν υπάρχει ακτινολόγος, ενώ και ο χώρος στον οποίο θα εγκατασταθεί είναι ακατάλληλος για τη λειτουργία ενός ακτινοδιαγνωστικού μηχανήματος, αφού οι τοίχοι του δωματίου δεν είναι προστατευμένοι ώστε να απορροφάται η ακτινοβολία και να μην μπορεί να διαχέεται στους άλλους χώρους.

Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να δει κατά προτεραιότητα το πρόβλημα, αφού προέχει να λειτουργήσει το ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στο νησί και όχι να περιπέσει σε αχρηστία.

Πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί ακτινολόγος για να λειτουργήσει το νέο ακτινοδιαγνωστικό ηλεκτρονικής απεικόνισης, αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο χώρο στον οποίο στεγάζεται προκειμένου να απορροφάται η ακτινοβολία.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Πως θα λειτουργήσει το ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης χωρίς ακτινολόγο; Προτίθεται να προβεί, άμεσα, το Υπουργείο στην τοποθέτηση ακτινολόγου;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο για να διασφαλιστεί η καταλληλότητα και η ασφάλεια του χώρου στον οποίο στεγάζεται το ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου