Τοπικές Ειδήσεις

Οι «Μαμάδες του Αιγαίου» & «Οι Κηπουροί του Αιγαίου» στις 11 Μαΐου γιορτάζουν τη γιορτή της Μητέρας ση Ρόδο!

Στο πλαίσιο του τίτλου “Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”

Στο νησί της Ρόδου ταξιδεύουν οι δράσεις “Aegean mamas know best” & “Aegean Gardeners”, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στις 11.00 π.μ , στον πεζόδρομο Πλαστήρα, δίπλα στο Ακταίον στο Μανδράκι, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και της πρέσβειρας σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στο πλαίσιο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, Νότιο Αιγαίο 2019». Αυτή τη φορά για να γιορτάσουν μαζί με μικρούς και μεγάλους την γιορτή της Μητέρας!

Καθοριστικό ρόλο στην διοργάνωση έχει Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου με τα μέλη της . Το μήνυμα της δράσης «η Νησιώτικη κουζίνα στο νησιώτικο σπίτι» με τη χρήση των τοπικών προϊόντων, θα αναδειχθεί μέσα από τη Ροδίτικη γαστρονομία στην εκδήλωση.

Οι μαμάδες, οι γιαγιάδες, τα παιδιά, θα συναντήσουν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

Τα τοπικά προϊόντα, η παραδοσιακή κουζίνα και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού με όλα τα μέλη της οικογένειας, η υγιεινή διατροφή, τα αρωματικά και τα βότανα, είναι θέματα που θα αναπτύξουμε.

Τα παιδιά θα ασχοληθούν στο δικό τους εργαστήρι, θα φτιάξουν κουλουράκια, θα πλάσουν το δικό τους ζυμάρι ενώ οι «Οι κηπουροί του Αιγαίου» θα μιλήσουν με τα παιδιά για τα εποχικά φρούτα και λαχανικά, τους παραδοσιακούς σπόρους, τα φυτέματα, τα αρωματικά, τα βότανα, την προσφορά τους στην διατροφή και την υγεία.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα κατά τόπους επαρχεία και τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι εκπαιδευτικές δράσεις των

«μικρών κηπουρών του Αιγαίου» πραγματοποιούνται από το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου.

Χορηγός είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου