Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε παιδιά μικρών ηλικιών που φοιτούν στα νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Αυτό δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Θωμάς Σωτρίλλης, τονίζοντας παράλληλα, πως είναι αναγκαίο μέτρο.
«Έχει ήδη καταρτιστεί η κατάσταση που αφορά τα νηπιαγωγεία στα οποία πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά, σε όλα τα νησιά της περιοχής ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα). Αυτό γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους Δήμους που μας διαθέτουν τα μέσα μετακίνησης προς τα νηπιαγωγεία καθώς θα πρέπει να τα επισκεφθούμε δύο φορές: μία φορά για να γίνει η δερμοαντίδραση και μία δεύτερη φορά, μετά από 48 ώρες για να διαβαστεί το αποτέλεσμά της. Έχουμε συγκροτήσει μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από γιατρούς και νοσηλεύτριες (που είναι πλέον ειδικές για την ενδοδερμική έγχυση του αντιγόνου για να έχουμε το αποτέλεσμα). Το μόνο μας πρόβλημα σε μερικές περιπτώσεις είναι πως αντιμετωπίζουμε δυσκολίες για να διοργανώσουμε τα κλιμάκια –μέχρι να μεταβούν στις αποστολές ανά νησί. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και έχουμε επαρκείς ποσότητες εμβολίων για πάνω από 2.000 παιδιά –σε όλα τα νησιά. Υπάρχει και η σκέψη, όπου δεν μπορούν να μεταβούν τα κλιμάκια, να φέρουμε τα παιδιά στο υγειονομείο για να εμβολιαστούν εδώ. Όσον αφορά στα μικρά και μικρότερα νησιά, θα αναλάβουν τους εμβολιασμούς οι αγροτικοί γιατροί» όπως ανέφερε.
Ο κ. Σωτρίλλης είπε πως τα εμβόλια τα έχει στην διάθεσή της η Περιφέρεια και φυλάσσονται σε ειδικά ψυγεία και υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν γίνει οι εμβολιασμοί.
Η ΠΝΑ θα πληρώσει
την ΔΕΗ για τον αξονικό τομογράφο της… Κω!
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι πέρα για πέρα αληθινό: ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο της Κω δεν λειτουργεί, λόγω…. ΔΕΗ!
Όπως απεκάλυψε χτες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Σωτρίλλης σε συνεργασία που είχε χτες το πρωί με τον εκτελεστικό γραμματέα της ΠΝΑ κ. Τσουβαλά, συζητήθηκε το πρόβλημα που υπάρχει με την λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο της Κω:
«Υπάρχει ένα πρόβλημα σύνδεσης του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο της Κω με το δίκτυο της ΔΕΗ. Εδώ κι ένα χρόνο, το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, έχει πάρει απόφαση να καλύψει τα έξοδα (ύψους 45.000 ευρώ) που αφορούν την σύνδεση του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου της Κω με την ΔΕΗ. Γραφειοκρατικά και μόνον θέματα, καθυστερούν αυτή την σύνδεση, με αποτέλεσμα, ο αξονικός να εφοδιάζεται με ρεύμα από μία…. ντιζελομηχανή, η οποία πέρα από τους ρύπους που προκαλεί στον χώρο, πολλές φορές διακόπτει την λειτουργία της λόγω έλλειψης καυσίμων (!).
Ξεκινάμε και πάλι από την αρχή αυτή την διαδικασία ύστερα από συνεργασία με την αρμόδια ΠΕΣΥΠάρχη κα Ιορδανίδου ώστε να βρεθεί ένας τρόπος, εφόσον υπάρχουν τα χρήματα, να επιταχυνθεί η διαδικασία –και φυσικά να σταματήσει να λειτουργεί ο αξονικός με την… ντιζελομηχανή. Το πρόβλημα προέκυψε διότι η ΔΥΠΕ δεν μπορεί να συνάψει προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΗ γι αυτό και ζητήθηκε η συνδρομή της ΠΝΑ –η  οποία θα πληρώσει και το σχετικό κονδύλι».
Ωστόσο, ενδέχεται να συνάψει την σχετική σύμβαση το ίδιο το νοσοκομείο της Κω απ’ ευθείας με την ΔΕΗ.
Το παράλογο της υπόθεσης είναι πως η σχετική απόφαση εκκρεμεί εδώ και 1,5 χρόνο ενώ η ντιζελομηχανή πολλές φορές διακόπτει την λειτουργία της εν έτει 2017!!!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ