Τις εργασίες εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο της διασταύρωσης των οδών Γρηγορίου Ε’ και Ι. Δενδρινού, επέβλεψε την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία του Διευθυντή των τεχνικών Υπηρεσιών κου Αλέκου Μπεκιάρη και του ανάδοχου εργολάβου. Πρόκειται για ένα νευραλγικό σημείο με αυξημένη κίνηση από όλες τις κατευθύνσεις , στο οποίο έχουν σημειωθεί σοβαρά τροχαία ατυχήματα με μεγάλες υλικές ζημιές αυτοκινήτων και δικύκλων οχημάτων. Από την Τροχαία Ρόδου εγκρίθηκε πρόσφατα η κυκλοφοριακή μελέτη, όπως και οι εργασίες τοποθέτησης των φωτεινών σηματοδοτών από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για να τεθεί σε λειτουργία το έργο.
Η κυκλοφορία στο ευαίσθητο αυτό σημείο ρυθμίζεται σε πινακίδες σήμανσης που θεωρείται ικανοποιητική, αφού είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και τις μελέτες. Ωστόσο το μέτρο αυτό θεωρείται προσωρινή λύση, ωσότου δοθεί το «πράσινο φώς» μόνιμης λειτουργίας σηματοδοτών από το αρμόδιο Υπουργείο , με στόχο την αποκατάσταση της ομαλής ροής της κυκλοφορίας των πεζών και των διερχόμενων οχημάτων. Παράκληση της Δημοτικής Αρχής προς κάθε διερχόμενο, να δείχνει «ιδιαίτερη προσοχή», διότι ακόμη και με την χρήση των σηματοδοτών, δεν αποφεύγεται ο κίνδυνος δημιουργίας ατυχήματος.
Πρόκειται για το έργο: «Εργασίες αναβάθμισης συσκευής σηματοδότησης κόμβου Εθνικής Αντιστάσεως» συνολικού προϋπολογισμού 21.000€ και η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ