Ειδήσεις

Κοινά τουριστικά πακέτα Ρόδου και Χαλκιδικής

Θέματα σχετιζόμενα με τον τουρισμό συζήτησε προχθές με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΞΡ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ κ. Γρηγόρης Τάσιος
Συζητήθηκε μάλιστα και το ενδεχόμενο προώθησης κοινών τουριστικών πακέτων προκειμένου οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Χαλκιδική, να έρχονται και στη Ρόδο για λίγες ημέρες.

«Με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου έχουμε συνεργασία επί σειράν ετών. Είμαστε μαζί και στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ. Έτσι συνδιαμορφώνουμε την τουριστική στρατηγική για τη χώρα», δήλωσε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος και πρόσθεσε πως στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι για την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο Ενώσεων.

«Στη συνάντησή μας εξετάσαμε ζητήματα σχετιζόμενα με τις υποδομές. Συζητήσαμε για την ανάγκη συνέργειας στο λεγόμενο εναλλακτικό τουριστικό πακέτο της χώρας. Μπορεί να συμβάλουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας μας και οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που δραστηριοποιούνται τώρα και στις γραμμές εσωτερικού», δήλωσε ο κ. Γ. Τάσιος.

«Μπορούν να δημιουργηθούν πακέτα διακοπών ώστε οι τουρίστες που επισκέπτονται την Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική να έρχονται και τη Ρόδο. Αυτή είναι η τάση που επικρατεί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Τάσιος.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση και για τον τρόπο με τον οποίο θα προωθηθούν στην Ευρωβουλή και ζητήματα που ταλανίζουν τους ξενοδόχους.

«Υπάρχουν ζητήματα που σχετίζονται με τη φορολογία, τον αιγιαλό, τα πνευματικά δικαιώματα και τα τουριστικά καταλύματα. Ανταλλάξαμε και σκέψεις για τον τρόπο που θα μπορέσουμε να έχουμε συνεργασία και με τον ΠΡΟΤΟΥΡ», δήλωσε ο κ.Τάσιος.

Σε ερώτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, δήλωσε:
«Το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο. Το κτηματολόγιο του αιγιαλού θέλει πολύ χρόνο. Είναι ανάγκη να ορίσουμε ποιες είναι οι εκτάσεις του δημοσίου και ποιες ανήκουν σε τουριστικούς φορείς. Μένει να δούμε ακόμη πως θα εξελιχθεί και το θέμα των τιμών και των χρήσεων. Πιστεύω πως έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε», δήλωσε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Σε ερώτηση για την ενεργοποίηση της ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Ρόδο ο κ. Τάσιος τόνισε πως το εγχείρημα εξακολουθεί να είναι δύσκολο.

«Τα δρομολόγια που εκτελούνται από την Ryanair και συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Ρόδο δείχνουν πως οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας επιθυμούν να έρχονται στο νησί σας για διακοπές. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Πρέπει να λυθεί όμως και το ακτοπλοϊκό πρόβλημα. Πρέπει να παραδεχθούμε πως υπάρχει εποχικότητα στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Χρειάζονται καλά και γρήγορα καράβια για να διανύεται η απόσταση σε σύντομο διάστημα . Το θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο εύκολα. Πρέπει να εξετάσουμε τον τρόπο κάλυψης συνολικά των δρομολογίων προς τα νησιά. Τίθεται και θέμα κόστους- απόδοσης των γραμμών», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Ως άνθρωπος του τουρισμού θεωρώ πως η Ρόδος είναι από τα πιο δυνατά μας χαρτιά, υπάρχουν αρκετά περιθώρια ανάπτυξης των υποδομών για να δει το νησί καλύτερες ημέρες», δήλωσε ο κ. Τάσιος.
Θέματα σχετιζόμενα με τις εκλογές συζήτησε ο κ. Τάσιος με την πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Νατάσσα Βενετοκλή σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΕΞΡ.

Για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές ο κ. Τάσιος δήλωσε:
«Η συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι τιμή και ευθύνη. Τιμή στον τουρισμό, στους ξενοδόχους, στην πάντα πανέμορφη Χαλκιδική μας. Ευθύνη δική μου, είναι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου υπηρετώντας όχι αξιώματα αλλά αξίες. Η δημόσια ζωή χρειάζεται ριζική ανανέωση. Χρειάζεται να έρθουν στο προσκήνιο νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, νέα μυαλά, νέες νοοτροπίες. Είναι η ώρα να τελειώνουμε με το παρελθόν. Είναι η ώρα να ανοίξουμε δρόμους προς το μέλλον.Αυτή τη νέα πολιτική αντίληψη εκφράζω, μέσα και από τη συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Την αντίληψη που θεμελιώνεται στην κοινή λογική και στη συστηματική προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάκαμψη, ευημερία κι αξιοπρέπεια για όλους. Και ειδικά για τη νέα γενιά που έχει δικαίωμα να ονειρεύεται και να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της».

Χθες το πρωί ο κ. Τάσιος επισκέφθηκε αρκετά ξενοδοχεία του νησιού μας προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου