Ρεπορτάζ

Η χήρα του εθελοντή Γεωργίου Χατζηνικόλα διαμαρτύρεται για την μη υλοποίηση απόφασης οικονομικής ενίσχυσης των παιδιών της

Εξώδικη δήλωση για να διαμαρτυρηθεί για την μη υλοποίηση ακόμη της αποφάσεως που ελήφθη τον Αύγουστο του 2023 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση με το χρηματικό ποσό των 24.000 ευρώ ετησίως των παιδιών του εθελοντή Γεωργίου Χατζηνικόλα μέχρι να ενηλικιωθούν απέστειλε η χήρα του.
Είχε αποφασιστεί ειδικότερα η Περιφέρεια να χρηματοδοτεί σε ετήσια βάση την οικογένεια του εκλιπόντος με 24.000 ευρώ, μέχρι τα δυο παιδιά του που είναι πέντε και εννέα ετών αντίστοιχα, να φτάσουν τα 18 έτη.
Η χήρα αναφέρει στην εξώδικη δήλωσή της τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε, ο σύζυγός μου και πατέρας των τέκνων μας Γεώργιος Χατζηνικόλας του Νικολάου, συμμετείχε, εθελοντικά, στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που έλαβαν χώρα στη Ρόδο κατά την περίοδο του Ιουλίου 2023. Ο προαναφερόμενος σύζυγός μου, ο οποίος επιχειρούσε σε διάφορες περιοχές της Νότιας Ρόδου κατά την διάρκεια της προσπάθειας που κατέβαλε τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί φλεγμονή η οποία, παρά της αλλεπάλληλες επισκέψεις του στο κέντρο υγείας Αρχαγγέλου και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, οδήγησε στον αιφνίδιο θάνατό του.
Όπως επίσης γνωρίζετε, στις 03.08.2023, το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, μετά από πρόταση της Περιφερειακής αρχής, έλαβε ομόφωνη απόφαση να “υιοθετήσει” τα ανήλικα παιδιά μας ανεξάρτητα από την τελική αιτία θανάτου του, χρηματοδοτώντας τα με το ποσό των 2.000,00 ευρώ μηνιαίως, απόφαση η οποία έτυχε μεγάλης δημοσιότητας στον τοπικό αλλά και πανελλαδικό τύπο και εγκωμιαστικών σχολίων από την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, εν μέσω, μάλιστα, της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί αλλά η δημοσιότητα που έλαβε μου δημιουργεί αρκετά προβλήματα δεδομένου ότι είναι ευρέως γνωστό ότι, ως μητέρα των ανήλικων παιδιών μου, λαμβάνω και διαχειρίζομαι μηνιαίως το προαναφερόμενο ποσό, χωρίς όμως αυτό, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, να είναι αλήθεια. Επίσης οι συνεχείς διαβεβαιώσεις σας ότι η απόφαση αυτή θα εκτελεστεί από μέρους σας μου δημιουργεί εντονότατα προβλήματα στον οικονομικό προγραμματισμό της κάλυψης των αναγκών των παιδιών μου.
Για τους λόγους αυτούς, διαμαρτυρόμενη εντονότατα για την προαναφερόμενη συμπεριφορά σας, με την ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου σας καλώ, μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας να μου δηλώσετε αν προτίθεστε και πότε, τελικά, να εκτελέσετε την προαναφερόμενη απόφασή σας ή σε αντίθετη περίπτωση να κάνετε γνωστό ότι αυτή δεν θα εκτελεστεί και τους λόγους που συμβαίνει αυτό, με το ίδιο τρόπο που κάνατε γνωστή (μέσω του πανελλήνιου και τοπικού τύπου δηλαδή) την λήψη της».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου