Τοπικές Ειδήσεις

Μ. Κόνσολας: «Κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου για την ίδρυση και στέγαση του 3ου Γυμνασίου στην Κω»

Πρόταση για την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου στην Κω, το οποίο θα συνδεθεί με την ίδρυση και στέγαση του 3ου Γυμνασίου, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, στην Υπουργό Παιδείας.

Ταυτόχρονα, κατέθεσε και ως αναφορά τις γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τοπικής Κοινότητας Κω, αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, για την Κω είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η ίδρυση ενός ακόμα γυμνασίου, του 3ου Γυμνασίου Κω, αφού υπάρχουν οι αντικειμενικοί λόγοι που το επιβάλλουν.

Στο 1ο Γυμνάσιο Κω καταγράφεται μεγάλος αριθμός μαθητών που υπερβαίνει το όριο εύρυθμης λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας, ενώ το ενδεχόμενο να ιδρυθεί το 3ο Γυμνάσιο Κω και να συστεγαστεί στο ίδιο κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το 1ο Γυμνάσιο Κω δεν αποτελεί ρεαλιστική λύση, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για να λειτουργήσουν όπως πρέπει δύο σχολικές μονάδες.

Ο κ. Κόνσολας προτείνει ως λύση την κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει το υπό ίδρυση 3ο Γυμνάσιο Κω και επισημαίνει ότι Υπουργείο Παιδείας οφείλει σε συνεργασία με το Δήμο Κω να εντάξει το έργο στο κατασκευαστικό πρόγραμμα των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. αφού υπάρχει και η σχετική απόφαση του Δήμου για την αγορά οικοπέδου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κυρία Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

ΘΕΜΑ : «Κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου για την ίδρυση και στέγαση του 3ου Γυμνασίου στην Κω»

 

Κυρία Υπουργέ,

 

Η Κως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά στις υποδομές της σχολικής στέγης.

Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας είναι η ίδρυση ενός ακόμα γυμνασίου, του 3ου Γυμνασίου Κω αφού υπάρχουν οι αντικειμενικοί λόγοι που το επιβάλλουν ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 1ο Γυμνάσιο Κω καταγράφεται μεγάλος αριθμός μαθητών που υπερβαίνει το όριο εύρυθμης λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας.

Το πρόβλημα αυτό έχει αναγνωριστεί και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου με το υπ’ αρ. υπ’ αριθ. 4703/26.10.2020 έγγραφο.

Το ενδεχόμενο να ιδρυθεί το 3ο Γυμνάσιο Κω και να συστεγαστεί στο ίδιο κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το 1ο Γυμνάσιο Κω δεν αποτελεί ρεαλιστική λύση, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για να λειτουργήσουν όπως πρέπει δύο σχολικές μονάδες.

Η λύση είναι η κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει το υπό ίδρυση 3ο Γυμνάσιο Κω. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει σε συνεργασία με το Δήμο Κω να εντάξει το έργο στο κατασκευαστικό πρόγραμμα των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.

Ο Δήμος Κω έχει ήδη λάβει απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου.

Η συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας με το Δήμο Κω, σε αυτή τη φάση, μπορεί να αποδώσει άμεσα καρπούς και η ίδρυση του 3ου Γυμνασίου Κω να συνδεθεί με την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου για τη στέγαση του.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται η Κυρία Υπουργός

1. Εάν στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου για την ίδρυση και στέγαση του 3ου Γυμνασίου Κω.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου