Τοπικές Ειδήσεις

Η παράταξη ΡΟΠΟΑΝ φέρνει την υπόθεση της «εκκαθάρισης» της ΡΟΔΩΝ ΑΕ στο δημοτικό συμβούλιο

Να περιληφθεί ως θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η εξέταση της πορείας εκκαθάρισης της δημοτικής επιχείρησης «ΡΟΔΩΝ Α.Ε.» ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελο Μανδρακό, ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γεώργιος Υψηλάντης.
Ο κ. Υψηλάντης αναφέρει στην επιστολή του και τα εξής:
«Κατά τη συζήτηση του θέματος, θεωρώ αναγκαία την ενημέρωση του σώματος εκ μέρους του εκκαθαριστή, της Νομικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αρχής. Θεωρώ επίσης αναγκαίο να διανεμηθούν έγκαιρα, γραπτές εισηγήσεις επί του θέματος».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει σχετικό ρεπορτάζ της «δημοκρατικής» σύμφωνα με το οποίο στελέχη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας ζητούν να τους δοθούν απαντήσεις γύρω από την πορεία της εκκαθάρισης της πολύπαθης δημοτικής επιχείρησης και από τον εκκαθαριστή της, δικηγόρο κ. Μάριο Μαραβέλια.
Η εταιρεία, που εξακολουθεί να εισπράττει σημαντικά ποσά από μισθώματα δημοτικών ακινήτων συμπεριλαμβανομένου και του Καζίνο της Ρόδου, δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τους σκοπούς της εκκαθάρισης, ενώ παραμένει η εκκρεμότητα με την αποπληρωμή οικονομικών υποχρεώσεών της έναντι προμηθευτών.
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει παρέλθει σημαντικός χρόνος χωρίς καν να έχει κινηθεί η διαδικασία σύνταξης πίνακα με τις απαιτήσεις και η αποπληρωμή αυτών πλήν εκείνων έναντι του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που φέρονται να έχουν ρυθμιστεί.
Με δεδομένο ωστόσο ότι η υπό εκκαθάριση εταιρεία διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα η λογοδοσία είναι επιβεβλημένη στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο δικηγόρος κ. Μάριος Μαραβέλιας, ειδικός εκκαθαριστής ανέλαβε καθήκοντα τον Μάιο του 2011 και μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση αλλά ουσιαστικά δεν έχει κινηθεί η διαδικασία κατάρτισης του πίνακα των πιστωτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου