Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο ΣΕΓΑΣ στην οποία παρουσίασε το 6oRunGreece2018, την σειρά αγώνων δρόμου που διεξάγεται σε επτά πόλεις τη χώρας μας με την συνεργασία των αντίστοιχων Περιφερειών και Δήμων και του μεγάλου χορηγού της WIND.

Στη συνέντευξη έδωσαν το «παρών» και μίλησαν εκπρόσωποι των Περιφερειών και των Δήμων των επτά πόλεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των αγώνων και πρωταθλητές-πρωταθλήτριες, αλλά και εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ και της Πολιτείας.

Ο κ. Στέφανος Κυριαζής, πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ και εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου στη συνέντευξη, είπε:  «Το νησί μας στηρίζεται πολύ στον αθλητικό τουρισμό. Θα στηρίξουμε περισσότερο την προσπάθεια να συμβάλουμε ακόμη περισσότερο στον αθλητικό τουρισμό».

Το Run Greece που καθιέρωσε ο ΣΕΓΑΣ διεξάγεται σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους σε επτά πόλεις της ελληνικής περιφέρειας με την υποστήριξη του μεγάλου χορηγού της σειράς την WIND. Μέρος από τα έσοδα προσφέρονται σε κοινωφελή ιδρύματα και μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς στις πόλεις που φιλοξενούν του αγώνες.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγωνίσματα 10χλμ και 5χλμ σε επίσημα μετρημένες διαδρομές σε κεντρικά σημεία πόλεων της περιφέρειας και  αγώνα Παιδιών στον οποίο  συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού.

Το RunGreece διεξάγεται σε δύο κύκλους, Εαρινό και Φθινοπωρινό οι οποίοι περιλαμβάνουν τέσσερις και τρεις αγώνες αντίστοιχα.

Οι αγώνες αυτοί  συνδέονται άριστα με τον αγωνιστικό προγραμματισμό των δρομέων και λειτουργούν ως «προπόνηση» αφού συνδέονται άμεσα, την Άνοιξη με τον Ημιμαραθώνιο και το Φθινόπωρο με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 6ου RunGreece2018:

Εαρινός κύκλος
Μάρτιος
24:      1oς αγώνας Λάρισα
Απρίλιος
29:      2oς αγώνας Ηράκλειο
Μάιος
13:    3ος αγώνας Καστοριά
20:    4ος αγώνας Ιωάννινα

Φθινοπωρινός κύκλος
Σεπτέμβριος
30:      5oς αγώνας Αλεξανδρούπολη
Οκτώβριος
07:      6oς αγώνας Πάτρα
14:      7ος αγώνας Ρόδος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ