Αθώος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου ένας 53χρονος, κάτοικος Καρδάμαινας Κω, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού της πρώην συντρόφου του.
Η γυναίκα διατηρούσε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο μέχρι το Νοέμβριο του 2012, οπότε του ζήτησε να χωρίσουν, καθώς τη ζήλευε παθολογικά και την πίεζε ψυχολογικά.
Φέρονται να διατήρησαν κάποια επικοινωνία, κυρίως με πρωτοβουλία του κατηγορουμένου.
Την 8η Σεπτεμβρίου 2013, ο κατηγορούμενος φέρεται να ζήτησε από την γυναίκα να μεταβεί στην οικία, όπου διέμενε, προφασιζόμενος ότι ήθελε να του δείξει τον τρόπο λειτουργίας του πλυντηρίου ρούχων.
Πράγματι η τελευταία πήγε στην οικία του και ενώ βρίσκονταν στο χώρο του μπάνιου, ο κατηγορούμενος φέρεται, ασκώντας βία, να την έπιασε από τα χέρια και να την έσυρε στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.
Εκεί του αποδίδεται ότι την πέταξε πάνω στο κρεβάτι, ότι της αφαίρεσε το παντελόνι, λέγοντας ότι «θα της δώσει το τελευταίο δώρο για να τον θυμάται σε όλη της τη ζωή» κι όταν κάποια στιγμή σηκώθηκε προκειμένου να κλειδώσει την πόρτα εισόδου της οικίας εκείνη επιχείρησε να διαφύγει από την πόρτα της κουζίνας.
Ο κατηγορούμενος φέρεται, μαινόμενος,  να έτρεξε κατά πάνω της και να την έπιασε από τα μαλλιά και χτυπώντας την, να επιχείρησε να τη βάλει πάλι μέσα στο σπίτι.
Η φερόμενη ως θύμα αντιστεκόταν με κάθε τρόπο και τελικά δεν μπόρεσε να επιτύχει το σκοπό του καθώς φοβήθηκε ότι από τις φωνές της θα προσέτρεχαν οι γείτονες και θα γινόταν αντιληπτή η πράξη του.
Στη συνέχεια κατήγγειλε, όσα είχαν προηγουμένως συμβεί στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, οι οποίοι μετέβησαν στην οικία του κατηγορουμένου και τον συνέλαβαν.
Ο   κατηγορούμενος  απολογούμενος   αρνήθηκε   καθ’    ολοκληρίαν   την κατηγορία, διατεινόμενος ότι η εγκαλούσα τον καταμήνυσε ψευδώς επειδή της ζήτησε κάποια χρήματα που του όφειλε.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέφανος Καψάλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ