Τοπικές Ειδήσεις

Η Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς στις γερμανόφωνες χώρες για το 2021

Στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών του 2021 συγκαταλέγεται η Ρόδος στη Γερμανία και στις γερμανόφωνες χώρες. Στον γερμανικό τύπο η Ρόδος συμπεριλαμβάνεται πάντα μεταξύ των προορισμών με την υψηλότερη ζήτηση, γεγονός που οι τουριστικοί παράγοντες αποδίδουν στην καλή φήμη του νησιού, ως αποτέλεσμα της άριστης διαχείρισης της πανδημίας και της σχολαστικής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η σεζόν αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα των καθολικών. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Υπάρχουν πάντως κρατήσεις για την πρώιμη τουριστική σεζόν, ενώ ορισμένα ξενοδοχεία έχουν προγραμματίσει να ανοίξουν.
Και η φετινή σεζόν αναμένεται να κινηθεί στον… αστερισμό του Covid-19, εκτιμάται όμως ότι θα είναι πιο βατή για τη Ρόδο, λόγω της υψηλής ζήτησης αφενός και της εμπειρίας στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αφετέρου.
«Από τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση από τους τουρ οπερέιτορς, φαίνεται ότι η σεζόν θα ανοίξει στις αρχές Απριλίου. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας. Υπάρχει μία περίπτωση να αναβληθεί η έναρξη, πιστεύω όμως ότι δεν θα είναι αργότερα από τα μέσα Μαΐου.
Μέχρι τον Ιούνιο εκτιμώ ότι οι ροές των επισκεπτών θα είναι φυσιολογικές, οπότε και θα έχουν ανοίξει ήδη όλα τα ξενοδοχεία.
Η Ρόδος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Γερμανών και των επισκεπτών από τις Γερμανόφωνες χώρες. Όσοι μας επισκέφτηκαν πέρυσι έμειναν ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφαλείας, την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την τουριστική εμπειρία συνολικά. Αυτή την ικανοποίησή τους την εξέφραζαν και δημόσια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ηλεκτρονικών πλατφορμών.
Μπορεί να ακυρώθηκαν οι περσινές κρατήσεις και να κινηθήκαμε με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, όμως όλοι, όσοι μας επισκέφθηκαν τελικά, έμειναν ικανοποιημένοι», δήλωσε στη «δ» ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Βάσος Μηναΐδης, επισημαίνοντας ότι το… comeback θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο για κάθε αγορά.
«Όλες οι αγορές θα κινηθούν ικανοποιητικά, τουλάχιστον από τον Ιούνιο και έπειτα. Ακόμη και η ρωσική αγορά θα ανακάμψει, πράγμα που σημαίνει ότι θα κινηθεί ο προορισμός, και θα λειτουργήσουν όλα τα ξενοδοχεία.
Μπορεί να μην είναι το αποτέλεσμα αυτό που 100% θα περίμεναν όλοι, ωστόσο τα πράγματα για τη Ρόδο θα είναι πολύ καλύτερα απ΄ ό,τι το 2020, που δεδομένων των συνθηκών, ήταν και πάλι μία αρκετά καλή χρονιά για τον τουρισμό της Ρόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηναΐδης και σημείωσε παράλληλα ότι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα ξενοδοχεία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, καθώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει εάν απαλλαγούμε ολοκληρωτικά από τον κορωνοϊό (πράγμα που θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την πορεία των εμβολιασμών) και επιπλέον τα πρωτόκολλα ενισχύουν το αίσθημα ασφαλείας των φιλοξενούμενων.
Τέλος ο κ. Μηναΐδης σημειώνει ότι είναι πιθανό να διαρκέσει η σεζόν μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, κάτι που επιχειρήθηκε και το 2020, δεν επετεύχθη όμως λόγω της επιβολής του δεύτερου lockdown στην Ελλάδα.
«Έγινε πέρυσι μία πρώτη απόπειρα επέκτασης της σεζόν μέχρι το Νοέμβριο. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο.
Γιατί να μην κινητοποιηθούμε φέτος και να κάνουμε πραγματικότητα το στόχο αυτό;», αναρωτήθηκε ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ, Β. Μηναΐδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου