Μεταξύ των δράσεων του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, ως γνωστόν περιλαμβάνεται η στήριξη και προβολή των τοπικών καλλιτεχνών,  παράλληλα με την προσπάθεια επικοινωνίας  με τις εικαστικές τέχνες, όσο περισσότερων πολιτών γίνεται όλων των ηλικιών της Ροδιακής κοινωνίας.

Κύριος φορέας της διδασκαλίας των Τεχνών για τα Εικαστικά στον τόπο μας, είναι οι εκπαιδευτικοί εικαστικοί καλλιτέχνες, απόφοιτοι των 4 Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και ισότιμων σχολών του εξωτερικού που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δωδεκανήσου.

Με 26 από τους καλλιτέχνες αυτούς, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, ξεκινά συνεργασία διοργανώνοντας την πρώτη ομαδική έκθεση και φιλοδοξεί να την καθιερώσει σε ετήσια βάση, τους χειμερινούς μήνες, στη διάρκεια της ενεργού σχολικής περιόδου. Έχουμε ήδη ξεκινήσει πρόγραμμα ξενάγησης, κατά την εαρινή περίοδο, μαθητών και γονέων όχι μόνο των τοπικών  σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και των σχολείων που επισκέπτονται το νησί, δηλώνοντας απλά την επιθυμία τους στην Γραμματεία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης.

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει κυρίως έργα ζωγραφικής από την πρόσφατη δουλειά των εκπαιδευτικών, που απηχούν το σημερινό κλίμα της Τέχνης που παράγεται κυρίως στην Ενωμένη Ευρώπη, των εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων της και που ενεργοί δημιουργοί της είναι και αυτοί, οι νέοι κυρίως, αλλά και η μεγαλύτερης ηλικίας εκπαιδευτικοί.

Με την παρουσίαση των καλλιτεχνών αυτών στην συγκεκριμένη έκθεση, υλοποιείται ένας από τους προαναφερόμενους σκοπούς λειτουργίας της  Δημοτικής πινακοθήκης και αποδεικνύει  έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την πολιτιστική πορεία του τόπου μας. Αναδεικνύει τη σημαντική παρουσία της τοπικής εικαστικής ζωής, τιμά  τους δημιουργούς και αξιοποιεί την πολιτιστική και πνευματική περιουσία του νησιού προς ενημέρωση και ευαρέσκεια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου  στις 7.30 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 /2/ 2018.

Ωράριο λειτουργίας 8.00 – 21.00 κάθε μέρα εκτός Κυριακής & Δευτέρας.

 

Υ.Γ: Μετά τη διοργάνωση των επιτυχημένων ετήσιων ατομικών εκθέσεων καταξιωμένων καλλιτεχνών ζωγραφικής, Χαρακτικής και Γλυπτικής στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης,  την καθιέρωση της ετήσιας έκθεσης του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου και τώρα των Εικαστικών Εκπαιδευτικών Δωδεκανήσου, επόμενος στόχος του Δ.Σ μεταξύ των άλλων είναι η καθιέρωση ετήσιου Φεστιβάλ Φωτογραφίας, με τη συμμετοχή μόνον των  αυτοχθόνων  φωτογράφων, που δραστηριοποιούνται ατομικά η μέσα από τους διάφορους συλλόγους του τόπου μας.

 

Για το Δ.Σ

Δρ. Νικόλαος Τσ. Φρόνας

Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης

Δήμου Ρόδου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ