ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 81% των Γερμανών υπέρ της λιτότητας στην Ελλάδα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μέρκελ-Σόιμπλε

Πο­σο­στό 81% των Γερ­μα­νών θε­ω­ρούν ότι η γερ­μα­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση πρέ­πει να κάνει ό,τι μπο­ρεί για τη συ­νέ­χι­ση της πο­ρεί­ας λι­τό­τη­τας στην Ελ­λά­δα, ενώ 61% πι­στεύ­ουν ότι η Ελ­λά­δα θα πρέ­πει να εγκα­τα­λεί­ψει την Ευ­ρω­ζώ­νη εάν πα­ρα­βιά­σει τους όρους εξοι­κο­νό­μη­σης.

Στη δη­μο­σκό­πη­ση της εται­ρεί­ας infratest-dimap που πα­ρου­σί­α­σε χθες το βράδυ το πρώτο κα­νά­λι της γερ­μα­νι­κής δη­μό­σιας τη­λε­ό­ρα­σης ARD, 54% των ερω­τη­θέ­ντων τάσ­σο­νται υπέρ της πα­ρα­μο­νής της Ελ­λά­δας στο ευρώ με κάθε τρόπο, ενώ μόνο 28% απα­ντούν θε­τι­κά στο ερώ­τη­μα για ελά­φρυν­ση του ελ­λη­νι­κού χρέ­ους. Σε πο­σο­στό 79%, πά­ντως, οι Γερ­μα­νοί πι­στεύ­ουν ότι η οι­κο­νο­μι­κή κα­τά­στα­ση της χώρας τους είναι καλή, ενώ, παρά το τρο­μο­κρα­τι­κό χτύ­πη­μα στο Πα­ρί­σι, ο φόβος τους για το εν­δε­χό­με­νο ανά­λο­γης επί­θε­σης στη Γερ­μα­νία εμ­φα­νί­ζε­ται μειω­μέ­νος κατά δέκα μο­νά­δες από την προη­γού­με­νη μέ­τρη­ση. «Ναι» στο ερώ­τη­μα απα­ντούν 49% των ερω­τη­θέ­ντων.

Η ει­κό­να σε ό,τι αφορά την προ­τί­μη­ση των Γερ­μα­νών στα κόμ­μα­τά τους δεν ση­μειώ­νει ση­μα­ντι­κές αλ­λα­γές, με τους Χρι­στια­νο­δη­μο­κρά­τες να συ­γκε­ντρώ­νουν πο­σο­στό 41%, τους Σο­σιαλ­δη­μο­κρά­τες 26%, την Αρι­στε­ρά 8%, τους Πρά­σι­νους 10%, τους Φι­λε­λεύ­θε­ρους 3% και την Εναλ­λα­κτι­κή για την Γερ­μα­νία 6%. Δη­μο­φι­λέ­στε­ρος πο­λι­τι­κός είναι ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών (SPD) Φρανκ-Βάλ­τερ Σταϊν­μά­γερ, ακο­λου­θεί η κα­γκε­λά­ριος Άγ­γε­λα Μέρ­κελ και στην τρίτη θέση βρί­σκε­ται ο υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών Βόλφ­γκανγκ Σόι­μπλε (CDU).

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 2 σχόλια

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. xristos george

    Οι Γερμανοί ας κοιτάξουν
    τι κακά έχουν κάνει στην ανθρωπότητα και συνεχίζουν να κάνουν με την πολιτική τους
    και ας μας αφήσουν να δούμε τι θα κάνουμε με τα χάλια μας. Γνωρίζουμε ότι για
    τα χάλια μας φταίμε εμείς αλλά μετά το 2009 αυτοί και οι άλλοι έχουν τις περισσότερες
    ευθύνες με την πολιτική που επέβαλαν
    στην χώρα. Το 2009 το ΑΕΠ ήταν 120% και σήμερα κοντά στο 170%, ποιος φταίει για
    αυτό ?

  2. efalkenburg

    Μια αντίστοιχη δημοσκόπηση στην Ελλάδα θα έβγαζε ότι το 100% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι Γερμανοί είναι μ.