Ειδήσεις

Θέματα των ταξί Ρόδου ετέθησαν στον δήμαρχο

Θέματα σχετιζόμενα με τα ταξί συζήτησε χθες ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί.
Ειδικότερα τα μέλη του Συνδέσμου δια του προέδρου τους κ. Μιχαήλ Μαστόρου επανέλαβαν την πρότασή τους να παραμείνει η αλλαγή χρώματος στην οποία έχουν προβεί ήδη στα οχήματά τους, περίπου 60 ιδιοκτήτες ταξί, προκειμένου να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες. Ο δήμαρχος συμφώνησε και εφόσον αυτό είναι νόμιμο το θέμα θα έρθει στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο για να προχωρήσει μετά για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Τα τουριστικά λεωφορεία ανοιχτού τύπου και η λειτουργία τους ήταν ένα θέμα που ετέθη για μία ακόμη φορά επιτακτικά από τον Σύνδεσμο, με τον δήμαρχο να υπογραμμίζει ότι ασκεί συνεχείς πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία ώστε να αλλάξουν οι θέσεις στάθμευσης για να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία των οχημάτων.
Εκτενώς συζητήθηκε το θέμα της χωροθέτησης θέσεων ταξί (πιάτσες) για τις οποίες ζητήθηκαν τρία στέγαστρα τα οποία ο Δήμος θα εγκαταστήσει, ενώ ο κ. Κουσουρνάς συνέστησε να αποσυμφορηθεί η πιάτσα στο «Θέρμαι» για να μην δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία των άλλων οχημάτων.
“Πρέπει να δείξουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό”, τόνισε ο δήμαρχος ζητώντας από τη διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί ακόμη μεγαλύτερο επαγγελματισμό. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην «άγρα πελατών» που γίνεται έξω από το τουριστικό λιμάνι για το οποίο, όπως είπε, θα εφαρμοστεί η κυκλοφοριακή μελέτη που συντάχθηκε ενώ ενημέρωσε ότι το ξύλινο πεζοδρόμιο θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί το μήνα Μάιο.
«Με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά συζητήσαμε για το χρώμα που φέρουν τα ταξί. Θυμίζω πως στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί αποφασίστηκε να μη γίνουν αλλαγές. Κάποιοι συνάδελφοί μας όμως έβαψαν με χρώμα σκούρο μπλε τις οροφές των οχημάτων τους. Για αυτούς ζητάμε να δοθεί λύση και να μην προβούν σε αλλαγές ή να τους δοθεί προθεσμία τριών ετών», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Μ. Μαστόρου συνεπικουρούμενος από τον αντιπρόεδρο κ. Γ Ισκά.
«Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα στις πιάτσες πλέον. Ζητήσαμε να γίνουν διαγραμμίσεις και να τοποθετηθούν στέγαστρα για να μην είναι εκτεθειμένοι στη βροχή οι πελάτες. Ο δήμαρχος δεσμεύθηκε πως θα αποκατασταθούν σε δύο μήνες και οι πληγές που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο. Επισημάναμε πως στην οδό Γ. Σεφέρη η κατάσταση είναι τραγική», δήλωσε ο κ. Μαστόρου.
Σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές της τουριστικής περιόδου ο κ. Μαστόρου δήλωσε πως τα μηνύματα που φθάνουν στο νησί μας είναι θετικά.
«Τα μηνύματα είναι θετικά για τη νέα σεζόν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε. Η ποιότητα των τουριστών όμως έχει πέσει. Μπορεί να είχαμε ποσότητα τουριστών αλλά όχι ποιότητα. Αυτό το στοιχείο θα πρέπει να το διορθώσουμε».
Αναφερόμενος στα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου ο κ. Μαστόρου δήλωσε πως οι αυτοκινητιστές περιμένουν την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο για την τροποποίηση των στάσεων που κάνουν στην πόλη τα συγκεκριμένα οχήματα.
Σε ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία της πιάτσας ταξί στο λιμάνι ο κ. Μαστόρου δήλωσε:
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την πιάτσα των ταξί στο λιμάνι. Το καλοκαίρι και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη που καταπλέει κρουαζιερόπλοιο της Costa τα οχήματα βγαίνουν από τη λιμενική ζώνη. Το ίδιο συμβαίνει και όταν έχουμε πλοίο από το Ισραήλ. Αυτά γίνονται για λόγους ασφαλείας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου