Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για το σχέδιο πόλεως στο Χαράκι

Ολοκληρώθηκε η μελέτη πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως στο Χαράκι και αφού κυρώθηκε με απόφαση της Περιφέρειας, εστάλη στο Κτηματολόγιο για τη μεταγραφή της. Ηδη έχουν μεταγραφεί οι νέες μερίδες και τώρα αναμένεται η συγκρότηση επιτροπής από την Περιφέρεια για τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων.
Σχετικά ανακοινώθηκαν χθες από το Δήμο Ρόδου τα ακόλουθα:
ΘΕΜΑ: Ολοκλήρωση της Μελέτης Πράξης Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης Χαράκι της Δ.Κ. Μαλώνας.
ΣΧΕΤ .: Το Α.Π. 8/75567 της 28-06-2013 (Α.Π. 1373/26-08-13 της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού) έγγραφο της Δημοτικής Κοινότητας Μαλώνας με θέμα “Αποστολή της αριθ. 14/2013 απόφασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μαλώνας”.
Σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης Πράξης Εφαρμογής του Σχεδίου πόλης “Χαράκι” της Δημοτικής Κοινότητας Μαλώνας σας ενημερώνουμε τα εξής:
1. Η Μελέτη Κυρώθηκε με την υπ’ αριθμό πρωτ. 9824/2-4-2013 απόφαση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και αμέσως διαβιβάστηκε στο Κτηματολόγιο Ρόδου για να ακολουθήσει η μεταγραφή της με την δημιουργία νέων ιδιοκτησιών όπως αυτές προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία αυτή.
2. Η Μεταγραφή των νέων μερίδων από το Κτηματολόγιο Ρόδου (με τη βοήθεια της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού), ολοκληρώθηκε περί το τέλος του προηγουμένου έτους (2013) όπου περιελάμβανε, α) την νέα εγγραφή σε Τόμο οικοδομών της Κτηματικής Περιφέρειας Μαλώνας, των ιδιοκτησιών που συμμετέχουν στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής είτε για κάθε μία ξεχωριστά είτε ανά ομάδα (με κάθετη συνιδιοκτησία), και β) την δημιουργία νέων απογραφικών σχεδιαγραμμάτων, για κάθε μία από τις ιδιοκτησίες που δημιουργούνται από το νέο σχέδιο, στα συνημμένα σας παραθέτουμε Πίνακα-Ευρετήριο που συντάχθηκε από την υπηρεσία, με τις νέες ιδιοκτησίες που δημιουργήθηκαν, τα νέα κτηματολογικά στοιχεία αυτών, καθώς και από ποιες καταργούμενες (παλιές) κτηματολογικές μερίδες προέρχονται.
3. Η χάραξη των νέων ιδιοκτησιών καθώς επίσης και των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων θα πραγματοποιείται από την Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ρόδου κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών.
4. Η Κατασκευή των βασικών έργων υποδομής θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου.
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Από το Δήμο Ρόδου εστάλη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το ακόλουθο έγγραφο:
ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Επιτροπής προσδιορισμού αξίας ακινήτων που περιλαμβάνονται στην Πράξη Εφαρμογής Χαράκι της Τ.Κ. Μαλώνας.
Μετά την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής στην περιοχή Χαράκι Μαλώνας, με την υπ’ αριθμό πρωτ. 9824/2-4-2013 απόφαση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και σύμφωνα με την Εγκ-31/5-3-2004 προβλέπεται η συγκρότηση Επιτροπής για την σύνταξη πρακτικού, και τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων που περιλαμβάνονται στην Πράξη Εφαρμογής στις περιπτώσεις που δεν έχει ορισθεί αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού της αξίας τους.
Σύμφωνα δε με το άρθρο 1 του Π.Δ.5/86 η Επιτροπή αποτελείται από τον προϊστάμενο της Δ/νσης πολεοδομικού σχεδιασμού, ως πρόεδρο, δύο (2) υπαλλήλους της ίδιας υπηρεσίας και έναν εκπρόσωπο της Π.Ε.Δ (πρώην Τ.Ε.Δ.Κ.)
Κατόπιν αυτών παρακαλούμε να ορίσετε εκπρόσωπο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου