Τοπικές Ειδήσεις

Το Γυμνάσιο Παραδεισίου τιμά την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), οργανώθηκε στο Γυμνάσιο Παραδεισίου εκδήλωση με σκοπό την ευαισθητοποίησή των μαθητών και μαθητριών σχετικά με  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα άτομα με αναπηρία.

Με μεγάλη προθυμία, ο Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του σχολείου, όπου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Π. Φωνιαδάκη  και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ.  Γ. Σπανό, Φ. Γερόλυμο, Φ. Γκαλιάτσο και Κ. Σαράντη αλληλεπίδρασαν δυναμικά με το ακροατήριο του ιστορικού σχολείου.

Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί, αφού  υποδέχτηκαν με ανθρώπινη ζεστασιά την αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αμεα Ρόδου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, συζήτησαν μαζί τους για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με Αναπηρία.

Γνωρίζοντας πολύ καλά πως όλοι οι άνθρωποι χωρίς αποκλεισμούς,  εξαιρέσεις και αστερίσκους  οφείλεται να εκτιμηθούν ισότιμα και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό, οι παρευρισκόμενοι  συνειδητοποίησαν πως το κέρδος από την ένταξη των ΑμεΑ  σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και μας αφορά όλους.
Στο τέλος της εκδήλωσης, τα παιδιά εξέφρασαν τα συναισθήματά τους μέσα από τα ατομικά έργα ζωγραφικής που δημιούργησαν και πλαισίωσαν με συνθήματα που αφορούσαν στην αποδοχή,  τη διαφορετικότητα και την ισότητα όλων των ανθρώπων.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Παραδεισίου, ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο κ Φωνιαδάκη και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ΑμεΑ Ρόδου για την αποδοχή της πρόσκλησης, καθώς και για τη μεστή και συγκινητική παρουσία τους που μίλησε στην ψυχή όλων.  Το παρατεταμένο χειροκρότημα των μικρών ακροατών στο τέλος της εκδήλωσης, απέδειξε την ευιασθησία τους  και την αναγνώριση της θέσης που αρμόζει στα άτομα με Αναπηρία σε μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου