Τοπικές Ειδήσεις

Ο Δήμος Ρόδου εξετάζει το ενδεχόμενο επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας

Μία προκήρυξη ορισμένου χρόνου μέσω του προγράμματος εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής του ΕΣΠΑ (ένα πρόγραμμα που στηρίζει τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρόδου), βρίσκεται αυτή την στιγμή στον «αέρα».
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Δήμου Ρόδου, κ. Ευγένιο Κορναρόπουλο: «Είναι μια προκήρυξη για τρεις θέσεις ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, για τους δημοτικούς σταθμούς Αρχαγγέλου, Πυλώνας και Αφάντου καθώς και μία θέση καθαρίστριας για τον β/ν Αφάντου. Η προκήρυξη βγήκε στις 14 Νοεμβρίου 2018 και έχει προθεσμία έως τις 24 Νοεμβρίου 2018. Ευελπιστούμε ότι μέσα στον Δεκέμβρη, ίσως να έχουμε κάποια νέα για την περιβόητη 3Κ2018 –η προκήρυξη που μοριοδοτήθηκε από το υπουργείο για τους συμβασιούχους της Καθαριότητας (τα 75 άτομα) ενώ την ίδια ώρα, έχει βγει ο προσωρινός πίνακας διοριστέων. Από έλεγχο που κάναμε, τα 70 από αυτά τα άτομα δεν έχουν επαρκή δικαιολογητικά που ζητούσε η προκήρυξη. Το ΑΣΕΠ καθυστέρησε τόσο πολύ, λόγω αυτών των προβλημάτων» όπως είπε.
Σημειώνεται πως υπάρχουν ακόμη αρκετά άτομα (35 άτομα περίπου) που απασχολούνται μετά την δικαίωσή τους στο δικαστήριο με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν, οι οποίοι απασχολούνται με προσωρινή δικαστική διαταγή –μέχρι το τέλος του 2018.
Όσον αφορά την τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού των δήμων της χώρας στην καθαριότητα και την ύδρευση, που ήρθε στην Ολομέλεια της Βουλής, αυτή δεν αφορά τον Δήμο Ρόδου.
Την τροπολογία εισηγήθηκε στην Ολομέλεια ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, και όπως τόνισε πρόκειται για παράταση των συμβάσεων που λήγουν αυτές τις μέρες μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό και να μπορούν οι δήμοι, έχοντας το απαραίτητο προσωπικό, να επιτελέσουν τις βασικές λειτουργίες τους που σχετίζονται με την καθαριότητα.
Πρόκειται για εργαζόμενους με οκτάμηνες συμβάσεις, των οποίων ο αριθμός όμως είναι ελάχιστος για την Ρόδο και δεν έγιναν οι προσλήψεις όπως σε άλλους δήμους της χώρας.

Ο Οργανισμός
Εσωτερικής Υπηρεσίας
και η Δημοτική Αστυνομία
Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η επανεξέταση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου και μέχρι το τέλος του 2018. Αν και έχει συσταθεί μία επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα (με απόφαση δημάρχου) αναμένεται η σχετική εισήγηση – πρόταση η οποία θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, εν ευθέτω χρόνω.
«Μετά την έκδοση δύο εγκυκλίων του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που είχαν σαν έναυσμα την έκδοση αποφάσεων του ΣτΕ για τις κατηγορίες που έχουν προβάδισμα σε πανεπιστημιακή και τεχνολογική (δευτεροβάθμια) εκπαίδευση όσον αφορά τις θέσεις προϊσταμένων, με έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητεί την σύσταση – συγκρότηση επιτροπής η οποία θα εξετάσει και θα καταθέσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ένα σχέδιο για τον καινούργιο Οργανισμό του Δήμου Ρόδου. Έχει γίνει βεβαίως, μια μεγάλη προεργασία εδώ και καιρό αλλά μετά την έκδοση των σχετικών εγκυκλίων καλούμεθα να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Οι αλλαγές στο νέο Οργανισμό του Δήμου Ρόδου, αφορούν τροποποιήσεις στην γενικότερη λειτουργία του, την διάρθρωση διευθύνσεων, τμημάτων κ.λπ. Η νέα προσθήκη στον ΟΕΥΥ θα είναι η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Όπως είναι γνωστό η έλλειψη της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί πρόβλημα. Η έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού δημιουργεί πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης. συνεπώς, θεωρούμε ότι με την επανασύσταση και με την μεταφορά δημοτικών αστυνόμων που υπηρετούσαν παλιά στον δήμο θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες. Ο σχεδιασμός είναι να επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία ως Τμήμα και όχι ως Διεύθυνση, με 30 άτομα προσωπικό αρχικά. Από εκεί και πέρα, θα εξετάσουμε πώς θα προχωρήσουμε και πόσα άτομα θα χρειαστούμε για έλεγχο κοινόχρηστων χώρων, ελεγχόμενη στάθμευση, εμφάνιση πόλης κ.λπ.» όπως ανέφερε ο γ.γ. του Δήμου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου