ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΝ – Υψηλότερη επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για τον μήνα Νοέμβριο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΔΕΗ

Κλει­δώ­νει σήμερα, εκτός απρό­ο­πτου, η αύξηση της επι­δό­τη­σης στους λογα­ρια­σμούς ρεύ­μα­τος που θα αφορούν τις κατα­να­λώ­σεις του μηνός Νοεμ­βρίου.

Η και­νούρ­για επι­χο­ρή­γηση έρχεται ενόψει του δεύ­τε­ρου μεγάλου κύματος ανα­τι­μή­σεων που θα χτυ­πή­σει τα νοι­κο­κυ­ριά και τις επι­χει­ρή­σεις και θα αφορά τον τρέ­χο­ντα μήνα. Είναι χαρα­κτη­ρι­στικό ότι η μέση τιμή χον­δρε­μπο­ρι­κής ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας για τον Οκτώ­βριο, έκλεισε, σύμφωνα με τα επίσημα στοι­χεία του Ελλη­νι­κού Χρη­μα­τι­στη­ρίου Ενέρ­γειας στα 198,32 ευρώ ανά Μεγα­βα­τώρα. Είναι υψη­λό­τερη σχεδόν 50%, ενώ σε σχέση με τον αντί­στοιχο περσινό Οκτώ­βριο η ανα­τί­μηση είναι 320% (47,22 ευρώ ανά Μεγα­βα­τώρα).

Με τα δεδο­μένα αυτά, κατά τη διάρ­κεια έκτα­κτης τηλε­διά­σκε­ψης που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε προχθές το Σάββατο ανάμεσα στους υπουρ­γούς του οικο­νο­μι­κού επι­τε­λείου της κυβέρ­νη­σης, απο­φα­σί­στηκε η χορή­γηση υψη­λό­τε­ρης επι­δό­τη­σης. Επι­πλέον, τα αρμόδια υπουρ­γεία Οικο­νο­μι­κών και Περι­βάλ­λο­ντος και Ενέρ­γειας θα εξε­τά­ζουν μήνα με το μήνα την κατά­σταση στην αγορά ενέρ­γειας και ανάλογα με την πορεία των τιμών θα παρεμ­βαί­νουν.

Στο τραπέζι και άλλα μέτρα

Σύμφωνα με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρίες, το ύψος της νέας επι­δό­τη­σης θα κλει­δώ­σει σήμερα σε νεότερη σύσκεψη. Δεν απο­κλεί­ε­ται λένε οι ίδιες πηγές η απόφαση αυτή θα συνο­δευ­τεί και πιθα­νό­τατα με επι­πλέον μέτρα οικο­νο­μι­κής ανα­κού­φι­σης και άλλων κατη­γο­ριών κατα­να­λω­τών ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας. Στο τραπέζι, σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες, έχει πέσει και το ενδε­χό­μενο ανα­στο­λής πλη­ρω­μών ρυθ­μι­ζό­με­νων χρε­ώ­σεων στους λογα­ρια­σμούς ρεύ­μα­τος επι­χει­ρή­σεων και βιο­μη­χα­νιών μέσης τάσης. Το ίδιο εξε­τά­ζε­ται και για τους ευά­λω­τους κατα­να­λω­τές, δηλαδή νοι­κο­κυ­ριά που εντάσ­σο­νται στην κατη­γο­ρία των δικαιού­χων του Κοι­νω­νι­κού Οικια­κού Τιμο­λο­γίου.

Έτσι, και σε ό,τι αφορά το ύψος της επι­δό­τη­σης, να σημειω­θεί ότι για τον Σεπτέμ­βριο αυτή ήταν της τάξης των 9 ευρώ για κατα­να­λώ­σεις μέχρι 300 κιλο­βα­τώ­ρες τον μήνα, τον Οκτώ­βριο είχε απο­φα­σι­στεί να είναι στα 18 ευρώ (και συνε­χί­ζει να ισχύει), ενώ για τον Νοέμ­βριο θα οριστεί υψη­λό­τερη ενί­σχυση. Ο Δεκέμ­βριος, υπεν­θυ­μί­ζε­ται, ότι είχε απο­φα­σι­στεί να επι­δο­τη­θεί με 18 ευρώ το μήνα.

Οι δηλώ­σεις Σκρέκα

Ο υπουρ­γός Περι­βάλ­λο­ντος και Ενέρ­γειας Κώστας Σκρέκας χθες το πρωί στο MEGA ανήγ­γειλε την πρόθεση της κυβέρ­νη­σης: «Τις επό­με­νες ημέρες θα ανα­κοι­νώ­σουμε αύξηση της επι­δό­τη­σης στους λογα­ρια­σμούς του ρεύ­μα­τος»

«Είχαμε προ­ϋ­πο­λο­γί­σει 150 εκατ. ευρώ επι­δό­τηση και είπαμε ότι κάθε μήνα θα ερχό­μα­στε και θα βλέ­πουμε πώς έχουν κυμαν­θεί οι τιμές της ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας τον προη­γού­μενο μήνα και θα αυξά­νουμε το ποσό της επι­δό­τη­σης.

Όταν κάναμε τους υπο­λο­γι­σμούς τον Αύγου­στο η τιμή χον­δρε­μπο­ρι­κής ήταν γύρω στα 100 ευρώ η μεγα­βα­τώρα. Τώρα έχει ξεπε­ρά­σει τα 200 ευρώ. Είχαμε εχθές ευρεία τηλε­διά­σκεψη για το πόσα επι­πλέον χρήματα θα πρέπει να δια­θέ­σουμε για να στη­ρί­ξουμε τους αυξη­μέ­νους λογα­ρια­σμούς των νοι­κο­κυ­ριών. Θα πρέπει να αυξηθεί το ποσό που έχουμε κατα­νεί­μει για να στη­ρί­ξουμε τους λογα­ρια­σμούς των νοι­κο­κυ­ριών.

Σε συνερ­γα­σία με το υπ. Οικο­νο­μι­κών θα απο­φα­σί­σουμε τις επό­με­νες μέρες αύξηση της επι­δό­τη­σης στους λογα­ρια­σμούς του ρεύ­μα­τος των νοι­κο­κυ­ριών. Η ενί­σχυση θα είναι ορι­ζό­ντια σε όλα τα νοι­κο­κυ­ριά, για όλους τους κατα­να­λω­τές»

Πηγή ΟΤ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.