Αθλητικά

ΠΕΠΠΠΕ: Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του Λευτέρη Αυγενάκη

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ενημέρωσε ότι κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της.
Στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Η ΠΕΠΠΠΕ προχώρησε σε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη μετά τις δηλώσεις του τελευταίου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι ‘’οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ δεν είναι προπονητές που τους στερούμε κάποιο δικαίωμα’’.
Παρά την κείμενη νομοθεσία, η Πολιτεία, με μια δυσμενή διάκριση ανήγαγε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (την ΕΠΟ) σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα παραγωγής εργασιακών δικαιωμάτων, χωρίς ωστόσο να κατέχει καμία θέση και διαβάθμιση στον ΕΟΠΠΕΠ τον οποίο μάλιστα επικαλείται στον αθλητικό νόμο.
Η δήλωση αυτή δια στόματος αρμόδιου Υφυπουργού αποτέλεσε την ψευδαίσθηση και την ουτοπική βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η διάταξη η οποία μέσα σε δύο γραμμές εκχωρεί εργασιακά δικαιώματα αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης σε αδιαβάθμητο φορέα υποχρεώνοντάς μας στην έγκρισή του, παρά την βασική σχετική διάταξη του αθλητικού νόμου για τους αποφοίτους ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα, όπου απαγορεύει τέτοιου είδους εγκρίσεις και περιορισμούς.
Η μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα πράξη δια εκπροσώπου της κυβέρνησης έθιξε ευθέως την αξιοπιστία και την υπόληψή μας ως προπονητές και ως κατόχους πανεπιστημιακών τίτλων που καθορίζουν ήδη τα εργασιακά δικαιώματά μας.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για δικαίωση μέχρι τέλους τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού αυτή η διάκριση για τους προπονητές ποδοσφαίρου και η κρατική παρέμβαση να μονοπωλείται ένα επάγγελμα από ιδιωτικό φορέα και μάλιστα αδιαβάθμητο δεν είναι μόνο πλήγμα για τα πανεπιστήμια αλλά ευθεία παρέμβαση στην ελεύθερη και αντικειμενική πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Το όποιο ποσό τυχόν επιδικασθεί θα διατεθεί σε κάποια φιλανθρωπική δράση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου