Όπως πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο τα δύο υπομνήματα αιτημάτων που καταθέσαμε χωρίς, βέβαια, να παραβρεθεί εκπρόσωπος της Ένωσης και να λάβει μέρος στη συζήτηση. Όμως ,δυστυχώς, αντιληφθήκαμε ότι η συζήτηση δεν επικεντρώθηκε στο ποιες λύσεις μπορούν να βρεθούν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα στη Ρόδο αλλά η περιφερειακή αρχή περιέγραψε τα έργα που έχει κάνει επί των ημερών της χωρίς να δοθεί καμία ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα των υπομνημάτων.

Ως γονείς αισθανόμαστε μεγάλη ανησυχία για την υγεία και την ασφάλεια των οικογένειών μας, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία και τα σχολεία κινδυνεύουν να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Ενώ ήταν γνωστό ότι θα έχουμε δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν λύθηκε τόσους μήνες ούτε ένα πρόβλημα. Εξακολουθεί το στρίμωγμα των μαθητών σε 25άρια τμήματα, η κακή κτιριακή κατάσταση των περισσότερων σχολείων του νησιού μας, η ελλιπής και με μηνιαία ανανέωση συμβάσεων στην καθαριότητα , ο συνωστισμός σε πολλά σχολικά λεωφορεία. Για αυτά τα προβλήματα ,εκτός από την κυβέρνηση, μεγάλη ευθύνη έχει και η περιφέρεια, όσο και να προσπαθεί να την αποποιηθεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα που μας αναγκάζει να εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας, να πιέσουμε προκειμένου να βελτιώσουμε της συνθήκες διαβίωσης των παιδιών μας. Για αυτό συνεχίζουμε να ζητάμε απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα. Για ένα σχολείο που θα ζουν και θα μαθαίνουν τα παιδιά μας σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Το Δ.Σ.

7.11.2020

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ