Ανακοινώθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Α. οι προκηρύξεις για την Α΄ Φάση του Πανελληνίου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών 2019,  για την Α΄ Εθνική και την Β΄ Εθνική Βορρά – Νότου. Θυμίζουμε, ότι στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Νότου γυναικών θα πάρει μέρος και ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης. Οι αγώνες της συγκεκριμένης κατηγορίας θα διεξαχθούν το διάστημα 22-25 Νοεμβρίου στη Ραφήνα.

Στον όμιλο γυναικών νότου συμμετέχουν οι εξής ομάδες:
ΓΟ Περιστερίου «Γ. Παλάσκας», ΑΟ Κηφισιάς, ΟΑ Καλαμάτας, ΑΣΕ Θησέας Αγίου Δημητρίου, ΑΚΑ Μαραθώνα, ΑΟΑ Παπάγου, ΑΟ Βάρης, ΟΑ Ζωγράφου, ΑΕΚ Τρίπολης, ΟΑ Γλυφάδας, ΟΑ Ξυλοκάστρου, ΑΟ Γιελόου, Ροδιακός ΟΑ.

Οι λεπτομέρειες του πρωταθλήματος:

Ημερομηνία συμμετοχής-απόσυρσης: Τετάρτη 20 Νοεμβρίου (14:00). Ομάδα που δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στις προβλεπόμενες ημερομηνίες δεν θα γίνει δεκτή στο πρωτάθλημα. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-efoa. Ο σύλλογος θα δηλώνει συμμετοχή επιλέγοντας το όνομα του συλλόγου σαν αθλητή.

Sign in: Το τελικό sign in θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου έως 14:00 βάσει των Δηλώσεων Συμμετοχής στο site της ΕΦΟΑ από την Επιδιαιτητή των αγώνων.

Υποχρεώσεις αθλητών:

-Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι σύλλογοι που οι αθλητές τους έχουν Ενεργό Μητρώο (με κατάθεση στην τράπεζα, αρ. λογ. ΕΦΟΑ Εθνική Τράπεζα, IBAN GR97 0110 0800 0000 0806 7887 508) για Ανανέωση δελτίου 15 ευρώ για τους μέχρι και 24 ετών, 10 ευρώ για τους άνω των 25 ετών. Η απόδειξη της Τράπεζας και η Κάρτα Υγείας (θεωρημένη από καρδιολόγο) σκαναρισμένα στέλνονται στο deltia@efoa.gr μέχρι δύο μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

-Παράβολο Συμμετοχής 50 € ανά ομάδα.

-Διαιτησία με ποινή αποκλεισμού σε περίπτωση άρνησης.

Στην Γ΄ Εθνική κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ—ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΟΤΟΥ ανήκουν όλες οι ομάδες των ΣΤ΄,Ζ΄,Η΄,Θ΄, και ΙΑ΄ Ενώσεων που δεν είναι στην κατάταξη της Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας Η διοργάνωση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΟΤΟΥ ανήκει στην ευθύνη των αντίστοιχων Ενώσεων

-Το κάθε Σωματείο συμμετέχει με μία ομάδα.

-Η κάθε ομάδα συμμετέχει, με 2 παίκτες (υποχρεωτικά) και 2 αναπληρωματικούς (προαιρετικά), καθώς και με έναν προπονητή (υποχρεωτικά). Στην περίπτωση που κάποια ομάδα αδυνατεί να έχει προπονητή, μπορεί να συμμετάσχει και αντί για προπονητή να οριστεί από το Σωματείο ένας αρχηγός, ο οποίος μπορεί να είναι και κάποιος από τους παίκτες της ομάδας.

-Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παίκτες γεννημένοι από το 2005 και πριν.

-Βάση του Κανονισμού προπονητών Αντισφαίρισης άρθρο 9 παρ. 3, όποιος κατέχει Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Προπονητή από τη Γ.Γ.Α. δεν μπορεί να διατηρεί την αθλητική του ιδιότητα και να αγωνίζεται σε επίσημους αγώνες του αθλήματος, εκτός εάν έχει καταθέσει την άδειά του στην Ομοσπονδία.

-Ομάδα που δεν θα δηλώσει συμμετοχή ή που θα δηλώσει συμμετοχή αλλά δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα του 2019, θα υποβιβάζεται αυτόματα στην Γ΄ Κατηγορία για το 2020.

Τελική Φάση:

Η ημερομηνία διεξαγωγής της Τελικής Φάσης είναι 06– 08 Δεκεμβρίου 2019, στην έδρα διεξαγωγής της Α΄ Φάσης (Σ.Α.ΡΑΦΗΝΑΣ). Αναλυτική προκήρυξη για τη Τελική Φάση της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Νότου θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης.

* Ένσταση μπορεί να γίνει άμεσα για όλα τα θέματα Κανονισμών και διαδικασίας προς τον Επιδιαιτητή με παράβολο 100,0 € από τον αρχηγό – υπεύθυνο του συλλόγου εκτός των αποφάσεων κρίσεως αγωνιστικού περιεχομένου όπου οι αποφάσεις του Επιδιαιτητή είναι τελεσίδικες.

Ο Επιδιαιτητής αποφασίζει και απαντά εγγράφως στον ενιστάμενο με βάση τους υπάρχοντες Κανόνες I.T.F. και Ε.Φ.Ο.Α. για θέματα Κανονισμών και Προκήρυξης Αγώνων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ