Πλησιάζοντας στην έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς, όλοι είναι έτοιμοι να διαλέξουν το νέο πρόγραμμα προπόνησης της πρώτης χειμερινής περιόδου, που θα τους κάνει δυνατότερους στην επερχόμενη αγωνιστική περίοδο του 2019.

Στην Ελλάδα θα διοργανωθεί για 8η συνεχόμενη χρονιά ένας προκριματικός αγώνας παγκοσμίου κυπέλλου, που απευθύνεται σε ερασιτέχνες ποδηλάτες/τισσες όλων των ηλικιών και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην πιο διαδεδομένη διοργάνωση για ερασιτέχνες ποδηλάτες/τισσες της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας.

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας (UCI) δεχόμενη τα τελευταία χρόνια αιτήματα για διοργανώσεις αγώνων που να απευθύνεται σε μεγαλύτερες λαϊκές μάζες , αποφάσισε μέσα από τα Granfondo, να δώσει σε όλους τους ποδηλάτες/τισσες την ευκαιρία να συνεχίσουν σε μεγαλύτερη ηλικία την ενασχόληση τους με το αγαπημένο τους σπορ.

Η επίσημη ονομασία που έδωσε είναι UCI Gran Fondo World Series.

Tι είναι το UCI Granfondo?

Tο Gran Fondo είναι αγώνας ποδηλάτων μεγάλων αποστάσεων για ερασιτέχνες ποδηλάτες/τισσες με ή χωρίς να διαθέτουν δελτίο.

Οι αγώνες αυτοί που προέρχονται από την ιταλική έκφραση “Gare di fondo”, που σημαίνει “αγώνες αποστάσεων”, διεξάγονται κυρίως ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο των συμμετεχόντων στην ίδια πορεία αλλά διαφορετικές αποστάσεις και επίπεδα δυσκολίας. Οι αγώνες με διαφορετικές αποστάσεις ονομάζονται “Gran Fondo”, “Mezzo Fondo” και “Fondo”. Το “Gran Fondo” χρησιμοποιείται για τους αγώνες με τη μεγαλύτερη απόσταση.

Οι ποδηλατικοί αγώνες Gran Fondo, που έχουν γίνει δημοφιλείς στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, προσελκύουν τα τελευταία χρόνια μεγαλύτερα πλήθη και σε άλλες ηπείρους. Η σχετική «πρόσκληση»:

«Το ελληνικό UCI Granfondo…

Πού; Νησί της Κω

Πότε; 19 – 21 Απριλίου

Τι αγώνες περιλαμβάνει; Αγώνα Ατομικής χρονομέτρησης & αγώνα αντοχής

Πως προκρίνομαι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα; Το 25% από κάθε ηλικιακή κατηγορία προκρίνεται στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5-8 Σεπτεμβρίου στο Πόζναν της Πολωνίας.

Ποιες είναι οι ηλικιακές κατηγορίες; Σε Άντρες & Γυναίκες: 19-34,35-39,40-44,45-49,50-54,55-59,60-64,65+

Που θα βρω πληροφορίες για τους αγώνες; Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων www.kosgranfondo.gr

 

5 επιπλέον λόγοι που κάνουν την διοργάνωση μοναδική!

Διοργάνωση του αγώνα από την αρχή του project το 2012!

Εξαιρετική διαμονή στο ξενοδοχείο των αγώνων το Pelagos Suite Hotel: www.pelagoshotel.com

Όλοι οι συμμετέχοντες στο ίδιο ξενοδοχείο, με ξεχωριστή πολυτέλεια!

Δωρεάν μεταφορά ποδηλάτου με τον επίσημο χορηγό αερομεταφορών την Aegean Airlines! www.en.aegeanair.com ή 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οχήματα, αθλητές και συνοδούς τους, από τον επίσημο ακτοπλοϊκό χορηγό της Blue Star Ferries!

Moναδικά χαμηλές τιμές για την διαμονή των συνοδών των συμμετεχόντων!

Η διοργάνωση με την συμμετοχή στον αγώνα προσφέρει:

Μετάλλιο συμμετοχής

Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Προσωπικό δώρο

Ζώνες υδροτροφοδοσίας

Σας προσκαλούμε να υποστηρίξετε και να ζήσετε συμμετέχοντας, μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία, στο νησί του Ιπποκράτη! Καλές προπονήσεις».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ