Μέσα σε ειρηνικό κλίμα συγκίνησης και σεβασμού χιλιάδες κόσμου είπαν πριν λίγη ώρα το τελευταίο αντίο στον 35χρονο ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα που έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή με την αλβανική αστυνομία την 28η Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες.

Νωρίτερα δεκάδες άνθρωποι επισκέφθηκαν το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 35χρονος την Κυριακή 28 Οκτωβρίου. Στους Βουλιαράτες βρέθηκε και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης.

Το κλίμα στο χωριό του 35χρονου ήταν βαρύ, ωστόσο όλα κύλησαν ήρεμα παρά τους αρχικούς φόβους.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια προς αποφυγή επεισοδίων από ακραία στοιχεία γεγονός έθεσε σε συναγερμό τις αστυνομικές Αρχές και στις δύο χώρες.

Το πρωί στην Κακαβιά κατά τη διάρκεια ελέγχου έγιναν 4 προσαγωγές ατόμων καθώς βρέθηκαν στις αποσκευές τους μάσκες και κουκούλες ενώ είχε προηγηθεί έκκληση για αυτοσυγκράτηση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Η σορός του Κατσίφα παρελήφθη στις δύο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τοπική ώρα από τους συγγενείς του στα Τίρανα και μεταφέρθηκε στους Βουλιαράτες. Η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κ. Ελένη Σουρανή, ηγετικά στελέχη της μειονότητας και πλήθος κόσμου έσπευσαν την Τετάρτη στους Βουλιαράτες για να συλλυπηθούν την οικογένεια του εκλιπόντος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ