Ειδήσεις

Στειρώσεις αδέσποτων ζώων

Σε συνεργασία του Δήμου Ρόδου, στον οποίο ανήκει το Δημοτικό Κυνοκομείο, του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του και του Φιλοζωικού Συλλόγου Flying Cats, ξεκίνησε από τις 6 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017, το πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων, γατιών και σκυλιών.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο αρμόδιος για το Δημοτικό Κυνοκομείο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πόκκιας, «όσοι μπορούν να συνδράμουν με αδέσποτα σκυλιά και γατιά, μπορούν να απευθύνονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο ή να τα μεταφέρουν εκεί ώστε να εμβολιαστούν, να τσιπαριστούν, να πιστοποιηθούν και να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο. Ωστόσο, μιλάμε μόνον για τα αδέσποτα ζώα και όχι δεσποζόμενα. Το Κυνοκομείο είναι δημοτικό, αλλά συνεργάζεται με εθελοντικές ομάδες επειδή είναι δύσκολο να βρεθεί εξειδικευμένο προσωπικό. Ο Δήμος Ρόδου συνδράμει με έναν προϋπολογισμό στην λειτουργία του όπως τροφές, ιατρική περίθαλψη, φάρμακα και άλλες δράσεις. Ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Κυνοκομείου έχει εγκριθεί από τον Επίτροπο και υλοποιείται».
Ήδη, εθελοντές φιλόζωοι περισυλλέγουν αδέσποτα ζωάκια από όλο το νησί και τα μεταφέρουν στο Κτηνιατρείο του Δημοτικού Κυνοκομείου, όπου εθελοντές κτηνίατροι προχωρούν σε στειρώσεις και περιθάλψεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι στειρώσεις γίνονται αποκλειστικά και μόνο σε αδέσποτα ζώα της Ρόδου και σε καμία περίπτωση σε δεσποζόμενα κατοικίδια.
Οι Flying Cats είναι ενας διεθνής φιλοζωικός οργανισμός που παρέχει εθελοντικά παρόμοιες δράσεις σε όλη την Ευρώπη. Οι στειρώσεις και η περίθαλψη γίνεται αποκλειστικά εντός του εγκεκριμένου Κτηνιατρείου του Δημοτικού Κυνοκομείου.
Στα τελευταία χρόνια, με τις δράσεις τόσο των Flying Cats όσο και άλλων ευρωπαϊκών φιλοζωικών οργανισμών, έχουν στειρωθεί αρκετές χιλιάδες αδέσποτα στο νησί της Ρόδου.
Καλούνται όσοι εθελοντές μπορούν να περισυλλέξουν αδέσποτα γατιά και σκυλιά, να τα μεταφέρουν στο Δημοτικό Κυνοκομείο, όπου τα μέλη της Φιλοζωικής Ρόδου τα παραλαμβάνουν, με την υποχρέωση μετά το τέλος της στείρωσης και της όποιας θεραπείας, τα αδέσποτα να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, με ευθύνη των ίδιων των εθελοντών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου