Ειδήσεις

Σχέδιο προώθησης των εμβολιασμών στους δήμους και στις τοπικές κοινωνίες

Tο υπουργείο Υγείας θα διαθέσει γιατρούς, παιδίατρους κλπ για να απαντήσουν σε ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας

Συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη για τη διαμόρφωση Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία, ξεκινά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, παρουσιάστηκε η σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε το Ίδρυμα Μποδοσάκη από τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του, ‘Αγι Τσουρό. Όπως είπε ο κ. Τσουρός, το σχέδιο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες επιστημονικές προτάσεις για την αναβάθμιση του τομέα στην Ελλάδα, με προδιαγραφές 21ου αιώνα, καθώς και οδικό χάρτη με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στην υλοποίησή τους.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2022, που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου και μέλη του ΔΣ άσκησαν κριτική για τα όσα έχουν προϋπολογισθεί για την αυτοδιοίκηση. «Η αυτοδιοίκηση έχει φτάσει στα όριά της, δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου. Επίσης ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε με τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, να συμβάλει η αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, ιδιαίτερα στους δήμους της Περιφέρειας και τους μικρότερους δήμους.

Όπως είπε, «το υπουργείο Υγείας θα μας διαθέσει γιατρούς, παιδίατρους κλπ για να απαντήσουν σε ερωτήματα τα οποία υπάρχουν, έτσι ώστε να κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια να περάσει πιο έντονα, πιο ξεκάθαρα, πιο δυνατά το μήνυμα στις τοπικές μας κοινωνίες». Ακόμη, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στην ίδρυση υπηρεσιών Δόμησης στους δήμους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου