Ειδήσεις

Τουρισμός: Ερχονται αλλαγές σε airbnb και τέλος διαμονής

Ριζικές τομές θα επιφέρει στον τουρισμό η κυβέρνηση ενόψει της ερχόμενης τουριστικής περιόδου

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2020 που κατατέθηκε στη Βουλή, περιλαμβάνει νέα δεδομένα για το airbnb. Στον σχετικό πίνακα με τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημοσιονομικού αποτελέσματος περιλαμβάνεται και η αύξηση της εισπραξιμότητας εσόδων από ακίνητη περιουσία, η οποία για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό ό,τι αποφάσεις παρθούν θα τεθούν προς ψήφιση και θα ισχύσουν μετά το τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και θα αποτελέσει συνολική κυβερνητική πρόταση, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσε μέσω των social media ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με ανάρτησή του στο Twitter, «δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός για το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Οδηγός για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές, η προστασία των χρηστών αυτών των υπηρεσιών, η διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Δεν νοείται να έχουμε διαφοροποιήσεις μεταξύ διαφορετικών ειδών καταλυμάτων».

Εξάλλου, ο υπουργός είχε αναφέρει ότι θα επανεξεταστεί η χρησιμότητα του τέλους διαμονής, με την κατάργησή του να είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρηματίες του κλάδου του Τουρισμού θεωρούν ότι το τέλος διαμονής είναι ένας ακόμη φόρος που πλήττει την ανταγωνιστικότητα του κλάδου και που παράλληλα δεν είναι ανταποδοτικός στην κατεύθυνση της βελτίωσης των δημόσιων τουριστικών υποδομών. Γι αυτό και ζητούν την κατάργηση ή την αναπροσαρμογή του νόμου.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου