Ειδήσεις

Α-τυπος και υπογραμμός: Μερικά φοντάν!

Χωρίς καμία πρόθεση να αγχώσω του επαΐοντες, θα ήθελα να γνωστοποιήσω –αν δεν το γνωρίζουν- ότι σε περίπου τρεις μήνες, θα υποδεχθούμε το νέο έτος και θα αφήσουμε πίσω το 2017…
Σιγά το νέο, θα πει –δικαίως- κάποιος, συνήθως αναλαμβάνει το Jumbo να μας το υπενθυμίζει κάθε χρόνο, μετρώντας ανάποδα λίγο μετά τον… Αύγουστο. Ορθόν!
Στις διαφημίσεις όμως του Jumbo, δεν θα αναφέρεται πουθενά ότι αφήνουμε πίσω το έτος 2017, ή άλλως πως, το περιβόητο… έτος Δωδεκανήσου.
Πόσοι θυμούνται σήμερα, ότι την 1η Μαρτίου το σώμα της Ολομέλειας της Βουλής ανακήρυξε το 2017 ως έτος Δωδεκανήσου, κατά την ειδική συνεδρίαση για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε μάλιστα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και όλων των δημάρχων της περιοχής;
Και να χαρές και να πανηγύρια στη Βουλή και να υποσχέσεις ότι τάχα κάτι σπουδαίο και διαφορετικό θα είναι το 2017 για τα Δωδεκάνησα. Και από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, το μόνο που θυμίζει ότι διανύουμε έτος Δωδεκανήσου, είναι η βινιέτα σε κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και το συλλεκτικό γραμματόσημο που ΘΑ εκδώσουν τα ΕΛΤΑ. Πέραν τούτου ουδέν!
Χάθηκε μια καλή ευκαιρία να αναδειχθεί ο ρόλος των νησιών μας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και να τεθούν στο τραπέζι τα μεγάλα ζητήματα του τόπου με αιχμή του δόρατος, την περιβόητη νησιωτικότητα.
Χάθηκε μια καλή ευκαιρία να αποτελέσει το έτος Δωδεκανήσου την απαρχή για τη χάραξη ουσιαστικής στρατηγικής νησιωτικής πολιτικής, πέρα από τον πολιτιστικό χαρακτήρα της ανακήρυξης, ώστε να αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο ο εορτασμός.
Κι αν εμείς οι ίδιοι το έχουμε ήδη ξεχάσει, πως περιμένουμε να το θυμούνται οι… ένοικοι της Βουλής;
Οι τρεις μήνες που απομένουν, είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να προλάβουμε να απαιτήσουμε και να… στριμώξουμε μέχρι το τέλος του χρόνου, όσα δεν έγιναν από την ημέρα της ανακήρυξης μέχρι σήμερα.
Διαφορετικά θα δικαιωθούν όλοι όσοι χαρακτήρισαν από την πρώτη στιγμή προσχηματική την ανακήρυξη, για εσωτερική κατανάλωση με σκοπό να μας χαϊδέψουν τα αυτιά. Αν είναι έτσι, να στείλουμε στη Βουλή μερικά… φοντάν να βγάλουμε και την υποχρέωση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου