Ειδήσεις

Kως: Επί τάπητος Κτηματολόγιο και μετεγκατάσταση φυλακών-Την επόμενη εβδομάδα την Κω ο κ. Αθανασίου

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον κ. Αθανασίου την ανάγκη να υπάρξει λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με το Κτηματολόγιο και τη μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής της επέκτασης.

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου εξέφρασε την διάθεση να δοθεί μόνιμη και αξιόπιστη λύση προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια και να εξυπηρετούνται οι πολίτες της Κω.

Ο Δήμαρχος θα καταθέσει άμεσα αναλυτικό υπόμνημα με προτάσεις προκειμένου να αποτελέσει τη βάση της συζήτησης για τις αποφάσεις που θα πάρει άμεσα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κω στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε δήλωση του ο κ.Κυρίτσης τονίζει:

«Είχαμε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον Υπουργό. Πιστεύω ότι μπήκαν οι βάσεις για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που υπάρχει με το Κτηματολόγιο. Οφείλω να αναγνωρίσω όμως και τις προσπάθειες που είχε κάνει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κοπάδης προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως έχω πει, εμείς θα χτίσουμε στα θετικά. Θα αναζητούμε αυτά που ενώνουν, σημεία στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία και σύμπλευση. Στην επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Κω, την ερχόμενη εβδομάδα όπως εξέφρασε τη διάθεση ο ίδιος, ο Δήμος θα έχει ολοκληρωμένη πρόταση λύσης στο ζήτημα του Κτηματολογίου.

Παράλληλα θα θέσουμε το θέμα της μετεγκατάστασης των φυλακών, τη δημιουργία νέων και σύγχρονων φυλακών στην Κω. Η κατάσταση στις φυλακές έχει επιβαρυνθεί. Η φέρουσα ικανότητα τους έχει εξαντληθεί. Οι κρατούμενοι έχουν δικαιώματα, δεν μπορεί να στοιβάζονται ενώ και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, κάτω από καλύτερες συνθήκες».

vimatisko.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου