Ειδήσεις

ΔΕΘ-Νίκη Κεραμέως: Απελευθερώνονται τα ερευνητικά κονδύλια

Εγκαινίασε το περίπτερο του ΑΠΘ στη ΔΕΘ η νέα υπουργός Παιδείας

Την απελευθέρωση των ειδικών λογαριασμών κονδυλίων έρευνας (ΕΛΚΕ) οι οποίοι συμβάλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο να εκπονούν καθηγητές και φοιτητές ερευνητικά προγράμματα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του ΑΠΘ στην 84η ΔΕΘ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Ο νέος πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου ανέλαβε να ξεναγήσει λίγο νωρίτερα την κ. Κεραμέως στα επιτεύγματα και τις καινοτομίες του ΑΠΘ, όπως η εφαρμογή Connected Audience, που αναπτύχθηκε με χρηματοδότηση της Google, η SEAMX, μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης αθλητικών γεγονότων (seamxsports.com) και το νέο μη επανδρωμένο αερόχημα με κωδική ονομασία MPU RX-4, το οποίο σχεδίασε το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών (ΕΜΡΣ) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ομάδα Μη-επανδρωμένων Αεροχημάτων UAV-iRC του ΚΕΔΕΚ του ΑΠΘ.

«Πρόκειται για τα αποτελέσματα της αριστείας, αυτή που πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για κάθε έναν από μας. Χαιρόμαστε για τα όσα έχετε πετύχει έως τώρα σε τόσο μικρό διάστημα. Μη μας κακίζετε, θα επιδιώκουμε την αριστεία σε κάθε επίπεδο. Από τον ρόλο που δασκάλου που επιτελούμε, προσπαθούμε να σώσουμε τα παιδιά μας και όσα θέλαμε να είναι παιδιά μας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Η Νίκη Κεραμέως έμεινε εντυπωσιασμένη από τα επιτεύγματα, τις κατασκευές και καινοτόμες εφαρμογές του ΑΠΘ και ευχήθηκε καλή θητεία στις νέες πρυτανικές Αρχές.

 

ΔΕΘ-Νίκη Κεραμέως: Απελευθερώνονται τα ερευνητικά κονδύλια (pics+vid)

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου