Ειδήσεις

Γ. Σταθάκης: Δεν μπορώ να πω πότε θα αρθούν τα capital controls

Στα όρια του 2% εκτίμησε ότι θα κινηθεί η ύφεση στην ελληνική οικονομία τη φετινή χρονιά ο απελθών υπουργός οικονομίας Γ. Σταθάκης προβλέποντας ταυτόχρονα ότι η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε ανάπτυξη από το δεύτερο τρίμηνο του 2016 μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα το μοντέλο ανοικοδόμησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
“Θεωρούμε ότι είναι λανθασμένο το μοντέλο ανάπτυξης που στηρίχτηκε στη δημιουργία υπεραξιών και θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην παραγωγή αξιών” ανέφερε ο κ. Σταθάκης
Ο ίδιος απέφυγε να δώσει πρόβλεψη για το πότε θα αρθούν τα capital controls. ” Ως πολιτικός θα πω ότι θα αρθούν σε δύο μήνες, ως οικονομολόγος δεν μπορώ να πω πότε θα αρθούν. Η άρση θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.”
Στην ίδια εκδήλωση μιλώντας ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εκ μέρους της Ν.Δ χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι η Κομισιόν προβλέπει ύφεση για το 2015 όταν πριν λίγους μήνες έβλεπε ανάπτυξη “υπό τον όρο της πολιτικής σταθερότητας και της βούλησης για εφαρμογή της συμφωνίας” και εκτίμησε ότι “ίσως στο δεύτερο μισό του 2016 θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη”
Για το μέτωπο της απασχόλησης ο ίδιος ανέφερε ότι το πρώτο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η νέα κυβέρνηση είναι να επιλύσει το θέμα των Σκουριών ενώ επανέλαβε ότι για να προσελκυθούν επενδύσεις χρειάζεται πολιτική συμφωνία και συναίνεση για βασικά θέματα όπως η φορολογία.

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου