Αθλητικά

Α’ κατηγορία: Υποβιβασμός για έξι, πλέι άουτ για λίγους

Ένα μοντέλο, το οποίο θα συνδυάζει τη διεξαγωγή ενός επαρκούς αριθμού παιχνιδιών, την απόδοση, στο μέτρου του δυνατού, «ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης» και ταυτόχρονα την οικονομική βιωσιμότητα, αναζητά η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣΔ, προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το βασικό σενάριο το οποίο βρίσκεται στο τραπέζι και μελετάται στις λεπτομέρειες του, προβλέπει τη διατήρηση των δύο ομίλων και μαζί των πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή Δωδεκανήσου, ενώ εισάγει τη διενέργεια πλέι άουτ, με τη διαφορά πως σε αντίθεση με τις αρχικές σκέψεις, περιορίζει στον απολύτως απαραίτητο τον αριθμό των συμμετεχουσών ομάδων.
Το παραπάνω σενάριο στηρίζεται στην υπόθεση πως στη Β’ κατηγορία θα υποβιβάζονται απ’ ευθείας τέσσερις ομάδες και συγκεκριμένα οι τελευταίες δύο της βαθμολογίας των δύο ομίλων, ενώ οι άλλες δύο θέσεις υποβιβασμού θα κριθούν μέσα από τη διεξαγωγή ενός «μίνι πρωταθλήματος», στο οποίο θα λάβουν μέρος συνολικά τέσσερις (ή τρεις, ανάλογα με τον τελικό αριθμό των σωματείων στο κάθε όμιλο) ομάδες, δύο από κάθε όμιλο.
Εν ολίγοις, τον δρόμο του υποβιβασμού θα πάρουν συνολικά έξι ομάδες, ώστε από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries να επανέλθει στο καθεστώς του ενός ομίλου των δεκαέξι.
Η Ένωση δεν δείχνει διατεθειμένη να διευρύνει τη βάση των πλέι οφ, καθώς έχει κάθε λόγο να φοβάται την πιθανότητα της συμμετοχής ομάδων από τα νησιά του βορείου συγκροτήματος, κάτι που θα προσθέσει ταξίδια και μοιραία, θα εκτοξεύσει το κόστος για τα συμμετέχοντα σωματεία.
Όσο για τα πλέι οφ, το πλέον πιθανό είναι να διατηρηθεί το περσινό σύστημα διεξαγωγής τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου