Αθλητικά

Κραυγή αγωνίας από τις νησιωτικές Ενώσεις για τη Γ’ Εθνική

Την αγωνία τους για το μέλλον των ομάδων-εκπροσώπων τους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, εκφράζουν με επιστολή τους στην ΕΠΟ, οι πρόεδροι των νησιωτικών ΕΠΣ της χώρας.
Οι επικεφαλής των «δύσκολων» Ενώσεων του ποδοσφαιρικού χάρτη της χώρας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ, Παναγιώτης Διακοφώτης, ζητούν από την Ομοσπονδία να σταθεί με γενναιότητα δίπλα στις ομάδες, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των δυσβάστακτων εξόδων συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Η επιστολή:
«Κύριε Πρόεδρε – φίλοι και συνάδελφοι, ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων Γ΄ Εθνικής, σας καταθέτουμε και πάλι τους προβληματισμούς των σωματείων μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό, προτείνοντας συγχρόνως και μέτρα για την ισότιμη συμμετοχή τους.
Δυστυχώς η γεωγραφική θέση μας, επιβαρύνει τα σωματεία με δυσβάσταχτα έξοδα, τα οποία, με την εμφάνιση του covid 19, οδηγούν στην απόφαση να μην συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα. Μετά από επαφές μας με τους εκπροσώπους των σωματείων καταφέραμε να τους πείσουμε να δηλώσουν συμμετοχή, αλλά με την προϋπόθεση στήριξης τους για τις μετακινήσεις των ομάδων και των διαιτητών – παρατηρητών.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για την συμμετοχή κάθε σωματείου απαιτείται το ποσό των 200.000€, ενώ τα περισσότερα σωματεία της στεριάς ξοδεύουν 50.000€.
Η διαφορά προκύπτει από μετακινήσεις ποδοσφαιριστών (14*6000€=64.000€), τις μετακινήσεις διαιτητών-παρατηρητών 30.000€ και τις υπερβολικές απαιτήσεις προπονητών και ποδοσφαιριστών.
Για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με ίσους όρους για όλα τα σωματεία προτείνουμε να :
α) Αναλάβει η ΕΠΟ την καταβολή του κόστους των εισιτηρίων διαιτητών – παρατηρητών, εκδίδοντάς τα από το πρακτορείο με το οποίο είναι συμβεβλημένη η ΕΠΟ, ώστε να μην απαιτείται άμεση καταβολή χρημάτων.
β) Για τις 14 μετακινήσεις των σωματείων να καλύψει η ΕΠΟ την έκδοση των εισιτηρίων με πλοίο, καλύπτοντας τις μισές (7) επτά, μέχρι του ποσού των 15.000€.
Τα παραπάνω μέτρα θα ανακουφίσουν τα σωματεία μας και θα τα ωθήσουν στο να συμμετέχουν κανονικά στο πρωτάθλημα κόστος για την ΕΠΟ θα κυμανθεί γύρω στις 250.000€, ποσό το οποίο είναι μικρότερο απ΄ αυτό που εισπράττει η ΕΠΟ από το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (συμμετοχή, πρόστιμα).
Κύριε πρόεδρε,
Σας παρακαλούμε να φέρετε την πρόταση μας στην Ε.Ε στις 19/8/2020 για λήψη απόφασης με θετική σας εισήγηση.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ: Διακοφώτης Παναγιώτης, ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Φρέρης Ρένος, ΛΕΣΒΟΥ: Ψαρρόπουλος Σταύρος, ΧΙΟΥ: Νικολαΐδης Κώστας και ΣΑΜΟΥ: Βακάλης Νικόλαος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου