Τοπικές Ειδήσεις

Στην τακτική ανακρίτρια επεστράφη η δικογραφία εις βάρος 9 μελών του Δ. Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας

Στην τακτική Ανακρίτρια Ρόδου, επεστράφη από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, για αξιολόγηση μετά και τις τελευταίες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, η δικογραφία που σχηματίστηκε κατά 9 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου για απιστία στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με αντικείμενο άνω των 120.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι ο Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς διαβίβασε αρμοδίως στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου την δικογραφία, περαιωμένη με «τυπικές» κλήσεις καθώς δεν προέκυψαν αποχρώσες ενδείξεις για την τέλεση του ως άνω αδικήματος.
Θυμίζουμε ότι η έρευνα στηρίζεται στα διαλαμβανόμενα σε διάταξη της πρώην Αντεισαγγελέως Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γεωργίας Δούρου, που έκρινε με επίκληση συγκεκριμένων εγγράφων, ότι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Τράπεζας, που οδήγησε στην παύση της λειτουργίας της και την θέση της υπό εκκαθάριση, οφείλεται στο ό,τι τα μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας, δεν προέβησαν εγκαίρως στις ενέργειες εκείνες, που ήταν αναγκαίες για τη διόρθωση των οικονομικών μεγεθών, την συγκράτηση των κεφαλαίων και την διάσωσή της.
Στο υπόμνημα του Ειδικού Ανακριτή Διαφθοράς προς την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το έγκλημα της απιστίας περί την υπηρεσία του άρ. 256 ΠΚ, και όταν πρόκειται για ελάττωση της περιουσίας σε βάρος νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου με τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας, τα οποία λειτουργούν με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας» και προσθέτει πως «η αποδιδόμενη με την άσκηση της προκείμενης ποινικής δίωξης κατηγορία σε βάρος των κατηγορουμένων για απιστία στην υπηρεσία τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αντικειμενικά για το λόγο, ως αναφέρθηκε στην μείζονα σκέψη, ότι η περιουσία του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία “ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ” δεν υπάγεται στην έννοια της “δημόσιας περιουσίας”, όπως παγίως νομολογείται».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου