Ειδήσεις

Πικραμμένος: Η κ. Θάνου θα ελεγχθεί για τις αποφάσεις στην Επ. Ανταγωνισμού

Πληρωμένη απάντηση τόσο επί προσωπικού, όσο και για την κ. Βασιλική Θάνου έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ενώ το σχόλιο του στην προσπάθεια εξομοίωσης του με την κ. Θάνου ήταν “υπάρχει τόση ομοιότητα όση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο”.

Ο κ. Πικραμμένος σηκώνοντας το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας είπε επί προσωπικού: “Πρέπει να σας πω ότι πήγα στην θέση του συμβούλου του αείμνηστου πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991 μετά από ερώτημα προς το Δικαστικό Συμβούλιο. Ναι κύριε Τσίπρα αυτοί με επέλεξαν. Και έγινα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας 19 χρόνια μετά, το  2009. Κι αν σήμερα βρίσκομαι στην αίθουσα αυτή  είναι γιατί εσείς με φέρατε κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο εκόντα άκοντα. Δεν είχα  την βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο αλλά με φέρατε,  τι να κάνουμε”.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε όμως και η απάντηση του Αντιπροέδρου για την περίπτωση της κ. Θάνου και αυτά που είπε νωρίτερα ο κ. Τσίπρας. Μετά την σημείωση πως θα σας πω και λίγα λόγια για την Πρόεδρο της Επιτροπής  Ανταγωνισμού καθώς δεν μ΄ αρέσει να λέω πράγματα για συναδέλφους.

Υπογράμμισε τα εξής: “Υπάρχει όντως ένα πρόβλημα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όμως  τι γίνεται όταν αυτός που πρέπει να είναι ο εγγυητής της Αρχής είναι αυτός που την παραβιάζει πρώτος; Τι γίνεται σ αυτή την περίπτωση; Γιατί η κ. Θάνου πήρε αποφάσεις με ασφαλιστικά μέτρα  και δεν πήρε κανονικά αποφάσεις; Η απάντηση είναι για να μη ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και γιατί κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  τις πήρε παρά την αντίδραση των υπολοίπων μελών της Επιτροπής. Η κ. Θάνου θα ελεγχθεί γι’ αυτό από την Ε.Ε. θα μπορούσα να πως πολλά περισσότερα αλλά σταματώ εδώ”.

Απάντηση Αλ. Τσίπρα

Απαντώντας στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας -παραγνωρίζοντας την λεπτομέρεια της άδειας από το Δικαστικό Συμβούλιο του ΣτΕ- επανέλαβε ότι αφού πήγε σύμβουλος του αείμνηστου Κ. Μητσοτάκη, άρα μπορεί η κ. Θάνου να πάει σύμβουλος και στον ίδιο. “Άρα η θέση δεν είναι κομματική επιλογή”.

Ενώ σε αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  κάλεσε τον Πρωθυπουργό “να πει στην κ. Βετστάγκερ ότι η κ. Θάνου έβγαλε ασφαλιστικά μέτρα για συγκεκριμένη υπόθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού γιατί η προηγούμενη Αρχή την  άφηνε να βαλτώνει”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου