Ειδήσεις

Διορθώσεις λαθών στις δημοτικές εκλογές

Tρείς νέες αποφάσεις με τις οποίες διορθώνονται λάθη στην ανακήρυξη των επιτυχόντων συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές, στα νησιά Σύμη, Χάλκη και Μεγίστη, εξέδωσε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας.
Το δικαστήριο συγκεκριμένα σε δημόσια συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπόψη τη ρύθμιση του άρθρου 315 του ΚΠολΔ και το γεγονός ότι κατά τη σύνταξη της υπ’ αριθμ. 19/2014 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) περιέχονται λάθη καθώς από παραδρομή ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ψηφίζουμε Σύμη- Αξίζουμε Καλύτερα» Μοσχιού Πανορμίτης του Ιωάννη, δεν ανακηρύχθηκε, όπως θα ήταν ορθό, πρώτος τακτικός δημοτικός σύμβουλος του εν λόγω συνδυασμού στο Δήμο Σύμης, με περαιτέρω συνέπεια να ανακηρυχθεί ως έβδομος τακτικός δημοτικός σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού ο Τσαβαρής Παντελής του Νικολάου, ενώ το ορθό θα ήταν να ανακηρυχθεί αυτός πρώτος αναπληρωματικός σύμβουλος.
Το δικαστήριο ακόμη διαπίστωσε ότι κατά τη σύνταξη της υπ’ αριθμ. 21/2014 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) περιέχονται λάθη από προφανή παραδρομή, καθώς δεν ανακηρύχθηκε, όπως θα έπρεπε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΧΑΛΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ», Ρουσσάκης Βασίλειος του Σπυρίδωνος, ως πρώτος τακτικός δημοτικός σύμβουλος, με περαιτέρω συνέπεια να ανακηρυχθεί επίσης από αβλεψία ως πέμπτος τακτικός δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Χάλκης ο Τσουρούτης Πέτρος του Συμεών, ο οποίος έπρεπε να ανακηρυχθεί πρώτος αναπληρωματικός.
Επίσης, αναφέρεται εσφαλμένα ότι «ανακηρύσσει τον εκλεγέντα δήμαρχο του δήμου Χάλκης τον υποψήφιο του επιτυχόντος συνδυασμού «ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» Πατρού Μιχαήλ του Αντωνίου, αντί του ορθού «τον υποψήφιο του επιτυχόντος συνδυασμού ‘ΧΑΛΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ’.
Τέλος, διαπιστώθηκε ότι κατά τη σύνταξη της υπ’ αριθμ. 18/2014 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου περιέχονται λάθη και συγκεκριμένα ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» Αχλαδιώτης Γεώργιος του Ιωάννη δεν ανακηρύχθηκε, όπως θα ήταν ορθό, πρώτος τακτικός δημοτικός σύμβουλος του εν λόγω συνδυασμού στο Δήμο Μεγίστης, με περαιτέρω συνέπεια να ανακηρυχθεί ως πέμπτος τακτικός δημοτικός σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού ο Λαζαράκης Γεώργιος του Παράσχου, ενώ το ορθό θα ήταν να ανακηρυχθεί αυτός πρώτος αναπληρωματικός σύμβουλος αυτού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου