Ειδήσεις

Στη Ρόδο ο Μαρινάκης

Στη Ρόδο για ολιγοήμερες διακοπές βρίσκεται από σήμερα, με τη νέα πολυτελή θαλαμηγό του, «Amore mio», ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, προς επιβεβαίωση της “δημοκρατικής”.
Ο εφοπλιστής πρόεδρος του Ολυμπιακού αγόρασε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σκάφος έναντι οκταψήφιου ποσού, προτού καν παρέλθει μία εβδομάδα από την τοποθέτηση προς πώληση στην αγορά, με αρχική τιμή τα 13.500.000 ευρώ.
Το σούπερ γιοτ, που χτίστηκε το 1997, αποτελεί το καμάρι του παραδοσιακού ναυπηγείου της Γερμανίας «Abeking & Rasmussen», αφού υπήρξε το μεγαλύτερο σκαρί που είχε φτιαχτεί στις δεξαμενές του, ενώ σχεδιάστηκε από τον περίφημο Espen Oeino, ο οποίος θεωρείται μεγάλος αστέρας στον σχεδιασμό σκαφών.
Με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 14 επισκέπτες και πλήρωμα 24 ατόμων, ανακαινισμένο το 2002 για να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο αέρα πολυτέλειας και έχοντας μία ακόμη «βελτίωση» το 2008, αλλά και ενίσχυση μηχανών το 2011 (για να γίνει πιο γρήγορο και πιο αθόρυβο), το εντυπωσιακό σκάφος ταξίδευε στα κοσμοπολίτικα νησιά και τα hot spots του κόσμου με το όνομα «Sea Jewel».
Τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως, το σούπερ γιοτ συντηρήθηκε, άλλαξε χρώμα (από μπλε σε κάτασπρο), μετονομάστηκε σε «Amore mio» («Αγάπη μου») και ύψωσε την αγγλική σημαία, έτοιμο να αφήσει το λιμάνι του Λονδίνου, όπου ελλιμενίζεται.
Εξάλλου το όνομα αυτό φαίνεται να είναι προσφιλές στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού μία από τις εταιρείες, που διαχειρίζεται τα πλοία του, η Capital Ship, διαθέτει και τάνκερ με την ίδια ονομασία.
Οι χλιδάτοι εσωτερικοί του χώροι έχουν σχεδιαστεί από τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή Luigi Sturchio, που έχει αναλάβει μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο γκλάμουρους γιοτ παγκοσμίως, ο οποίος έδωσε στο σκάφος την απαράμιλλη και διαχρονική γοητεία του.
Σκαριά, όπως το «Lady Moura» του Σαουδάραβα επιχειρηματία Νάσερ Αλ-Ρασίντ ή το «Nabila», η πολυτελέστατη θαλαμηγός, που κατασκευάστηκε custom made για τον αμφιλεγόμενο Σαουδάραβα Κροίσο Αντναν Κασόγκι, φέρουν την υπογραφή του Sturchio.
Σε αυτό το πολυτελές περιβάλλον o κ. Μαρινάκης θα καταπλεύσει αύριο στη Ρόδο, που θα τον υποδεχτεί ο τ. βουλευτής κ. Γιάννης Παππάς, ο οποίος του ετοιμάζει τρικούβερτο πάρτι με σούμα, σε γλέντι με κρητική μουσική, στα Σιάννα.
Περισσότερα για την επίσκεψή του στη Ρόδο δεν έγιναν γνωστά για λόγους ασφαλείας. 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου