Ρεπορτάζ

Αθώωση κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε τροχαίο δυστύχημα

• Η υπόθεση αφορούσε θανατηφόρο τροχαίο του 2019 στην Εθνική Οδό Ρόδου–Λίνδου

Με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε αθώος. Η υπόθεση αφορούσε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019, στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ρόδου–Λίνδου, κατά το οποίο μοτοσυκλετιστής έχασε τη ζωή του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο οδηγός φορτηγού φέρεται να εκτέλεσε αιφνιδιαστικό ελιγμό προς τα δεξιά, χωρίς να διασφαλίσει την ασφάλεια των λοιπών χρηστών του δρόμου. Ως αποτέλεσμα, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που τον ακολουθούσε φέρεται να προσέκρουσε στο πίσω μέρος του φορτηγού, οδηγώντας στον θανάσιμο τραυματισμό του αναβάτη.
Η απόφαση του Δικαστηρίου εκδόθηκε έπειτα από ακροαματική διαδικασία στην οποία εξετάστηκαν μάρτυρες, αναγνώστηκαν πραγματογνωμοσύνες και ιατροδικαστικά πορίσματα.
Στο αστικό πεδίο ο οδηγός έχει κριθεί τελεσιδίκως συνυπαίτιος.
Η κρίση περί αθωότητας του κατηγορούμενου βασίστηκε στην εκτίμηση των συνθηκών του τροχαίου και των στοιχείων που προσκομίστηκαν.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου