Τοπικές Ειδήσεις

Νέα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την λειτουργία beach bar στο νησί της Ρόδου

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της έκθεσης παράθεσης προανακριτικού υλικού αστυνομικού – επιτελούς της Οικονομικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας που οδήγησε στον σχηματισμό δύο δικογραφιών εις βάρος αιρετών του Δήμου Ρόδου για την λειτουργία αυθαίρετων και επί του αιγιαλού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (beach bars) και μια νέα έρευνα από την ίδια υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με κατεπείγοντα χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα δικογραφία που έχει σχηματιστεί αποτελείται από δύο άλλες επιμέρους, που σχηματίστηκαν το έτος 2022 και επιτελής της Οικονομικής Αστυνομίας εντέλλεται τον Δήμο Ρόδου να του χορηγήσει άμεσα στοιχεία που σχετίζονται με την έρευνα που διενεργεί.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», ζητήθηκε ειδικότερα από την δημοτική αρχή να χορηγήσει αντίγραφα όλων των πρακτικών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορούν ως θέμα την λειτουργία γνωστού καταστήματος που φέρεται να λειτουργεί εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου, δημόσιας δασικής έκτασης και σε κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού.
Ζητείται να αποσταλούν επίσης αντίγραφα όλων των εγγράφων που απέστειλε ή έλαβε ο Δήμος Ρόδου για την παροχή συνδρομής για την κατεδάφιση του συγκεκριμένου καταστήματος, αλλά και να αναφέρουν αν η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών και η Διεύθυνση Τροχαίου Υλικού διέθεσαν πόρους για να συνδράμουν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου για την απομάκρυνση του αυθαιρέτου.
Προς τούτο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο επιτελής της Οικονομικής Αστυνομίας επικαλείται νόμιμη υποχρέωση και μνημονεύει τις σχετικές διατάξεις του νόμου!
Ζητά εξάλλου να ενημερωθεί αν έχει διενεργηθεί έλεγχος για την τήρηση των όρων παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού για την λειτουργία τροχήλατης καντίνας.

Στο στόχαστρο του συγκεκριμένου ελέγχου της Οικονομικής Αστυνομίας και της Εισαγγελίας φέρεται να έχει τεθεί και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την διαχείριση των παραλιών, αλλά και εκείνος που έχει την αρμοδιότητα για την απομάκρυνση και φύλαξη κατασχεμένων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου