Τοπικές Ειδήσεις

Πολλά προβλήματα για τα γραφεία RENT-A-CAR

Την έντονη ανησυχία του κλάδου για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, εξέφρασαν χτες σε δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Σωματείου Γραφείων Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου, κ. Στέργος Γιαννάς, με τον αντιπρόεδρο κ. Ιωάννης Κορφιάτη.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, τα μηνύματα δεν είναι ευοίωνα και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτόν, υπολογίζουν ότι θα καταφέρουν να λειτουργήσουν ένα τετράμηνο, περίπου:
«Περιμέναμε ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα ήταν καλύτερη από την προηγούμενη. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευοίωνα. Εμείς αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα με το Γραφείο Συγκοινωνιών το οποίο δεν λειτουργεί επαρκώς με συνέπεια να υπάρχουν συσσωρευμένες περιπτώσεις με τις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, πωλήσεις και αντικαταστάσεις πινακίδων που δεν προχωρούν. Ζητήσαμε την παρέμβαση της διευθύντριας επειδή δεν υπάρχει προσωπικό ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δεσμεύτηκε ότι θα μας βοηθήσει. Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε στάση αναμονής. Με αυτές τις καθυστερήσεις, χάνονται έσοδα από τα παράβολα αφού μιλάμε για εκατοντάδες οχήματα. Θα πρέπει να το σκεφτούν όλοι καλύτερα…» ανέφερε ο κ. Γιαννάς.
Όπως διευκρίνισε, κυριαρχεί ακόμη αβεβαιότητα με τις κρατήσεις να είναι στον ‘αέρα’ ενώ γίνονται πολλές ακυρώσεις.
Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα, παραμένει η έλλειψη χώρων στάθμευσης και το κυκλοφοριακό στην πόλη.
«Ελπίζαμε ότι επρόκειτο να θωρακιστούν τα νησιά και να είμαστε έτοιμοι από τον περασμένο Μάρτιο. Όμως δεν εισακουστήκαμε και τα προβλήματα παραμένουν» όπως ανέφερε.
Να σημειωθεί ότι στο Σωματείο Γραφείων Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου ανήκουν πάνω από 90 μέλη ενώ το ελάχιστο για να ανοίξει κάποιος μια τέτοια επιχείρηση είναι τα δύο οχήματα –ενώ μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν τα 10 οχήματα.
«Ελπίζουμε να δουλέψουμε το επόμενο τετράμηνο. Σε άλλη περίπτωση, ο επιχειρηματικός κόσμος στη Ρόδο δεν θα αντέξει ένα ακόμη πλήγμα. Ο χρόνος, μας πιέζει. Κάθε μέρα που χάνεται, είναι σημαντική» όπως είπε ο κ. Γιαννάς.
Όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης, τόνισε πως αναζητείται λύση για να αξιοποιηθεί ο χώρος στο λιμάνι της Ακαντιάς με τους αρμοδίους αντιδημάρχους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου