Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη βουλευτή της ΝΔ στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Την Παρασκευή 4 Ιούνη, βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ επισκέφτηκε το Μουσικό σχολείο Ρόδου για να προπαγανδίσει ότι, με τη δική του προσπάθεια θα αναλάβει η ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ (Κτηριακές Υποδομές) το έργο της επέκτασης αλλά και συντήρησης και αναβάθμισης του σχολικού κτηρίου.

Για ποια αναβάθμιση μας μιλάνε όταν:

· Το 30% των σχολικών κτηρίων είναι 50ετίας.

· 70% είναι η περικοπή κονδυλίων για τη σχολική στέγη

· Οι δαπάνες για την παιδεία μειώνονται 1,8 δις το χρόνο για 11 συνεχόμενα έτη.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να ”ευλογούν τα γένια τους” αυτοί, που τόσο καιρό δεν πήραν ούτε ένα μέτρο και δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε όλο το διάστημα της πανδημίας. Αυτοί που ετοιμάζουν νέο γύρο συγχωνεύσεων και κλεισίματος εκπαιδευτικών δομών, σύμφωνα με τα τελευταία σχέδια του Υπουργείου Παιδείας.

Πραγματικά θέλει θράσος να επικαλούνται αυτοί που φέρνουν τις ανατροπές του αιώνα με την κατάργηση του 8ωρου, να μας λένε ότι ενδιαφέρονται για τις ανάγκες των παιδιών, των αυριανών εργαζομένων δηλαδή, στους οποίους ετοιμάζουν μια εργασιακή ζούγκλα και προωθούν τη δουλειά ”ήλιο με ήλιο”.

Αυτοί που δεν έχουν κάνει ούτε ένα διορισμό στη γενική αγωγή τα τελευταία χρόνια μετά από χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις, δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι κόπτονται για την μόρφωση των παιδιών.

Το ζήτημα της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων θα έπρεπε να αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και του κράτους. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τους φόρους που πληρώνουμε οι φορολογούμενοι. Αυτοί που νομοθετούν κάθε μέρα εις βάρος μας δεν μπορούν να έρχονται και να το παίζουν σωτήρες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιου τύπου τακτικές και στην πολιτική αυτή που βάζει μόνο εμπόδια στα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας.

Παλεύουμε για:

· Γενναία κρατική χρηματοδότηση για σχολικές υποδομές και κτηριακές εγκαταστάσεις.

· Μαζικοί – μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

· Να μην γίνουν τα παιδιά μας δούλοι του 21ου αιώνα. Ν’ αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα για την κατάργηση του 8ωρου.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

ΚΟΒ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου