«Η ΝΔ έχει συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας» επισήμανε το Σάββατο από τη Ρόδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του σε νησιά της Δωδεκανήσου.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας ενόψει των εθνικών εκλογών: «Οι Έλληνες αναζητούν μία δυνατή φυγή στο μέλλον, αναζητούν να διεκδικήσουν οι ίδιοι το μέλλον που τους αξίζει με αισιοδοξία, με χαμόγελο, με αυτοπεποίθηση. Και για όλα αυτά θα μιλήσουμε στη προεκλογική περίοδο από τώρα μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Για το πώς θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο, για το πώς θα στηρίξουμε τον τουρισμό, για το πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για το πώς θα μειώσουμε τη φορολογία, για το πώς οι Έλληνες θα αισθάνονται πιο ασφαλείς. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Ένα σχέδιο από το οποίο δεν περισσεύει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα!» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης αφίχθη περί ώραν 10.00 το πρωί του Σαββάτου στη Ρόδο συνοδευόμενος από την σύζυγο του κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και κομματικά στελέχη.
Ο κ. Μητσοτάκης έτυχε θερμής υποδοχής τόσο στο αεροδρόμιο της Ρόδου όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενώ προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αφού προηγήθηκε ολιγόλεπτη ιδιαίτερη συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους κ.κ. Χατζημάρκο και Καμπουράκη ακολούθησαν δηλώσεις:
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής:
«Θέλω να καλωσορίσω στη Ρόδο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανό πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον ευχαριστήσω γιατί σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, η έναρξη του δικού του μεγάλου αγώνα γίνεται από τα νησιά μας, από τα Δωδεκάνησα, από τη Ρόδο και συνεχίζει το πρόγραμμά του στο ακριτικό Καστελόριζο.
Ερχόμαστε από μια εκλογική διαδικασία, η οποία, σε δύο Κυριακές, στις 26 Μαΐου και στις 2 Ιουνίου, με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, έδωσε αποτελέσματα, έδωσε μηνύματα, έδωσε και κατεύθυνση. Το χρώμα του χάρτη είναι σαφές. Είναι η πρώτη φορά που στην πολιτική μας ζωή το βλέπουμε αυτό και προφανώς δεν είναι ούτε αποτέλεσμα συγκυρίας ούτε απόρροια γεγονότος που δεν μπορεί να ερμηνευθεί. Είναι αποτέλεσμα της ανάγκης που έχει η κοινωνία, των αισθημάτων που τρέφει και της δίψας της να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα είμαστε συστρατευμένοι, για να σηκώσουμε τη χώρα μας ψηλά, για να μπορέσει ο ελληνικός λαός, επιτέλους, να χαμογελάσει, να δει αισιόδοξα το μέλλον, για να ξαναχτίσουμε μια Πατρίδα η οποία θα κρατήσει τα παιδιά της. Διαβεβαιώνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μια πολύ αποτελεσματική, παραγωγική μηχανή, φέροντας νίκες, φέρνοντας σημαντικά αποτελέσματα στη χώρα, που έχει ανάγκη από ΑΕΠ, θέσεις εργασίας και χαμόγελο στην κοινωνία. Σε αυτήν την μάχη τον θέλουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σύμμαχό μας, τον έχουμε σύμμαχό μας και αυτό μας κάνει όλους πιο αισιόδοξους για το αύριο που αξίζουν τα αδικημένα νησιά μας, αλλά και η χώρα ολόκληρη. Και γι αυτό τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Στην συνάντηση που είχαμε προ ημερών στην Αθήνα όλοι οι Περιφερειάρχες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαμε τη χαρά να ακούσουμε την πρώτη σημαντική εξαγγελία εμπιστοσύνης προς τον θεσμό των Περιφερειών. Είναι ώριμες οι συνθήκες και υπάρχει ώριμη ηγεσία, σήμερα της Νέας Δημοκρατίας και αύριο, από τις 8 ιουλίου, της χώρας, να εμπιστευθεί τον α΄ και β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης, που μαζί μπορούμε να δουλέψουμε με καθαρό μυαλό, για να φέρουμε τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη η κοινωνία.
Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, που για μια ακόμη φορά ξεκινάτε από εδώ και για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε»
Ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε τα εξής:
«Η Ρόδος, το πιο πλατύ χαμόγελο του ελληνικού τουρισμού και η πατρίδα άξιων, εργατικών, πολυμήχανων, ικανών ανθρώπων, υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με τη μεθοδικότητα, τη σοβαρότητα και τον ορθολογισμό του, είμαι βέβαιος ότι θα πείσει την Ελλάδα και πολύ σύντομα θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και θα ξαναέλθει στον τόπο όπου ξεκινάει τον εκλογικό του αγώνα, ως ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είμαι βέβαιος πως αναγνωρίζει ότι η Ρόδος προσφέρει, δίνει, βοηθάει την Ελλάδα και θα το ανταποδώσει με τον τρόπο που εκείνος ξέρει, με λίγα λόγια, πολλά έργα και σοβαρότητα, που δε θα εγγυώνται μόνο μια καλύτερη επόμενη μέρα, αλλά ένα καλύτερο μέλλον. Είμαι βέβαιος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερχόμενος στη Ρόδο, αναγνωρίζει ότι από εδώ ξεκινάει την πορεία του στην πρωθυπουργία της Ελλάδας.
Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ και σας καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στο νησί που θα σας δώσει ένα μεγάλο ποσοστό στις προσεχείς εκλογές»
Ο πρόδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής:
«Οι Ελληνες αναζητούν μία δυνατή φυγή στο μέλλον, αναζητούν να διεκδικήσουν οι ίδιοι το μέλλον που τους αξίζει με αισιοδοξία, με χαμόγελο, με αυτοπεποίθηση». «Για όλα αυτά θα μιλήσουμε στη προεκλογική περίοδο από τώρα μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Για το πώς θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο, για το πώς θα στηρίξουμε τον τουρισμό, για το πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, για το πώς θα μειώσουμε τη φορολογία, για το πώς οι έλληνες θα αισθάνονται πιο ασφαλείς» είπε, τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, ένα σχέδιο από το οποίο δεν περισσεύει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα».
«Το μήνυμα μου, εδώ πέρα από τη Ρόδο, είναι ένα μήνυμα ενότητας ότι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Και την επόμενη μέρα ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά διότι ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που μας αξίζει» υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνεχάρη τον Γ. Χατζημάρκο και τον Αντ. Καμπουράκη για τις «μεγάλες εκλογικές τους επιτυχίες». Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η Νέα Δημοκρατία «είναι και θα είναι κοντά στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου και πρώτου βαθμού διότι μαζί πρέπει να οικοδομήσουμε την νέα φωτεινή και αισιόδοξη Ελλάδα».
«Και πράγματι αγαπητέ Γιώργο, αγαπητέ Αντώνη δεν είναι τυχαίο ότι λίγο πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου να βρεθώ στην Ρόδο, στα Δωδεκάνησα που τόσο αγαπώ και να εισπράξω και εδώ αυτόν τον δυνατό αέρα της πολιτικής αλλαγής ο οποίος φυσάει πια στη χώρα» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να χαιρετήσει κατοίκους και καταστηματάρχες. Μάλιστα, στα απροσδόκητα της βόλτας ήταν η συνάντησή του με έναν κάτοικο της περιοχής ο οποίος του έδειξε ένα τατουάζ με το σήμα της Νέας Δημοκρατίας που είχε στο μπράτσο του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ