Τοπικές Ειδήσεις

Ι.Σ.Ρ.: Απεργία διαρκείας των Μικροβιολόγων- Βιοπαθολόγων από Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των εργαστηριακών ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και αποφασίστηκε η έναρξη κινητοποιήσεων με προειδοποιητικό κλείσιμο των μικροβιολογικών εργαστηρίων από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 με απεργία διαρκείας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Δυστυχώς, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τις αποφάσεις του δεν αφήνει πλέον άλλα περιθώρια επιβίωσης στον αυτοαπασχολούμενο εργαστηριακό ιατρό. Οι συνεχείς αδικαιολόγητες περικοπές, οι υποκοστολογήσεις των ιατρικών εξετάσεων, οι υποχρεωτικές εκπτώσεις και τα clawback έχουν οδηγήσει σε τέλμα τα ιατρεία τους.

Οι Βιοπαθολόγοι – Μικροβιολόγοι του Ι.Σ.Ρ., αποφάσισαν σύσσωμα να αγωνισθούν για την αξιοπρέπεια τους και την επαγγελματική τους επιβίωση με σκοπό την εξασφάλιση ποιοτικότερων ιατρικών υπηρεσιών.

Σας ενημερώνουμε ότι τα μικροβιολογικά εργαστήρια την προσεχή εβδομάδα θα είναι ανοιχτά κάθε απόγευμα από τις 17:00 – 19:00, αποκλειστικά και μόνο για την παράδοση των αποτελεσμάτων διαγνωστικών εξετάσεων που έχουν ήδη διενεργηθεί.

Τα βασικά αιτήματά τους είναι τα κάτωθι:

Ø Η αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καταργηθεί το clawback.

Ø Η σύναψη συλλογικών συμβάσεων μέσω των Ιατρικών Συλλόγων.

Ø Η πληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ø Η κατάργηση της μηδενικής συμμετοχής και του 5% επί των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ø Διακοπή συνταγογράφησης των εξετάσεων ή αδυναμία εκτέλεσης του παραπεμπτικού, όταν υπερβαίνει το λογιστικό όριο κάθε μήνα.

Για τον Ι.Σ.Ρ.

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

Ηλίας Ι. Τσέρκης                 Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου